TUŽILAŠTVO TRAŽI ZATVORSKE KAZNE ZA HULIGANE IZ BETON HALE: Okrivljenima prete kazne od 12 do 18 meseci
Foto: Printscreen RTS

Prvo osnovno javno tužilaštvo

TUŽILAŠTVO TRAŽI ZATVORSKE KAZNE ZA HULIGANE IZ BETON HALE: Okrivljenima prete kazne od 12 do 18 meseci

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog sudu protiv desetorice osumnjičenih da su 22. maja na Savskom šetalištu u prostoru „Beton hale" u restoranu „Lafajet" izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela, te da okrivljenima U.S, N.N, J.V., M.P, J.P, S.P, F.M, N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvanaest meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od osamnaest meseci.

- Naime, dana 22.05.2021. godine okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafajet" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana, na taj način što su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i iste razbijali o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež medu gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost, od kojih su neki bili povredeni sa posekotinama - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Beton hala, tuča, navijači
foto: Printscreen RTS

Neposredno nakon navedenog događaja, kako se navodi, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu, od koji je u odnosu na deset lica određeno zadržavanje od strane dežurnog zamenika javnog tužioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, a nakon uzimanja njihovih izjava, kao i izjava prisutnih lica - policijskih službenika i svedoka.

- U dokaznom postupku, nakon saslušanja okrivljenih kojima je na predlog tužilaštva odreden pritvor u trajanju od 30 dana od strane dežurnog sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, tužilaštvo je u kratkom roku ispitalo preko 20 svedoka i to petnaest oštećenih, pet policijskih službenika i dva svedoka radnika obezbeđenja i podnelo sudu optužni predlog protiv okrivljenih zbog izvršenja krivičnog dela nasilnicko ponašanje i predložilo sudu da se prema svima produži pritvor, imajući u vidu da je krivično delo sa elementima nasilja, te način izvršenja krivičnog dela, odnosno činjenicu da su okrivljeni krivično delo izvršili u grupi, zajedno sa više NN lica, da je izvršeno na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih, zatim okolnost prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivično delo - navodi se u saopštenju tužilaštva.

(Kurir.rs/J. S./foto Printscreen RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track