Najnovije vesti

SIGURNOSNE KAMERE OTKRIVAJU KAKO SE DEČAK UTOPIO U ODŽACIMA: Čekaju se rezultati obdukcije
Foto: Nikola Anđić

policija intenzivno radi na slučaju

SIGURNOSNE KAMERE OTKRIVAJU KAKO SE DEČAK UTOPIO U ODŽACIMA: Čekaju se rezultati obdukcije

Crna Hronika
14:12h

Na gradskom bazenu u Odžacima sinoć oko 22 časa pronađeno je telo desetogodišnjeg dečaka bez znakova života. Telo je pronađeno otrilike pola sata pošto je oko 22 sata otac policiji zvanično prijavio nestanak sina.

Prema prvim saznanjima, nema sumnjivih okolnosti, da se dete utopilo i da je reč o tzv. zadesnoj smrti. Posle provera utvrđeno je da je sa nastradalim detetom bio još jedan osmogodišnji dečak.

- Postoje indicije šta se dešavalo, ali dok god ne budemo imali zvanične informacije o njima ne treba govoriti jer su u pitanju maloletna lica. Istraga je u toku i vrlo brzo ćemo znati šta se zaista desilo - kaže Zoran Divjak, viši javni tužilac u Somboru.

- Telo nastradalog deteta poslato je na obdukciju, a radi se i na proveri sigurnosnih kamera, uskoro će se znati više tačnih detalja. Takođe, policija i dalje radi na otkrivanju svih okolnosti i samog rada bazena.

Da se dalje intenzivno radi na slučaju potvrdila je i Policijska uprava u Somboru, gde se takođe čekaju zvanični nalazi sa terena.

- Čim je otac prijavio nestanak svi smo se digli na noge i dete je vrlo brzo pronađeno. Nažalost, nije bilo živo – kažu u somborskoj policiji.

Odžaci, Bazen, tragedija, Utapanje, dečak
foto: Nikola Anđić

- Naložene su dodatne medicinske provere i posle njih će se znati da li je bilo nasilne smrti i šta se zaista dogodilo.

Bazen gde je pronađeno dete je u tom momentu bio zatvoren, jer kupališna sezona još nije otvorena. Čuva ga radnik obezbeđenja, inače gluvonema osoba, koja je u trenutku tragedije bio na kratko odsutan.

Postoje nezvanične indicije da je mlađe dete gurnulo nastradalog, te je u ceo slučaj uključen i Centar za socijalni rad.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja