SUĐENJE ZA SAOBRAĆAJNU NESREĆU KOD NIŠA! Optuženi: Ako sam ja ubio mladića (19), presudiću sebi!
Foto: Kurir.rs/M.S.

Izneo neverovatnu odbranu

SUĐENJE ZA SAOBRAĆAJNU NESREĆU KOD NIŠA! Optuženi: Ako sam ja ubio mladića (19), presudiću sebi!

Crna Hronika -

Miodrag P. (38), koji se tereti da je sa 2,27 promila alkohola pregazio Željka Ristića (19), negira krivicu

Miodrag P. (38) iz sela Šainovac, koji se optužnicom tereti da je sa 2,27 promila alkohola u krvi 28. decembra prošle godine „golfom“ udario i usmrtio Željka Ristića (19), izneo je prekjuče u Višem sudu u Nišu neverovatnu odbranu.

U optužnici se navodi i da je Miodrag P. pobegao s lica mesta ne pruživši pomoć nesrećnom mladiću.

Mrtav pijan

Ovaj, inače, vozač Hitne pomoći u Doljevcu rekao je, iznoseći odbranu, da je te večeri bio mrtav pijan i da on uopšte nije vozio automobil, kao i da mu je sve podmetnuto.

- Mene su pijanog izneli iz automobila i sećam se da sam bio na suvozačevom mestu. Sećam se i da sam se ispovraćao po vozaču - rekao je optuženi Miodrag P. Na sudu je rečeno da je Miodrag vozio 70 na sat, iako je na tom delu puta dozvoljena manja brzina. Nastradali Željko je išao levom stranom puta, vraćajući se s posla, i bio je na 100 metara od kuće kad je na njega naleteo „golf“.

Žrtva Željko Ristić
Žrtva Željko Ristićfoto: Kurir/M.S.

Završio na trežnjenju

- Razumeo sam optužnicu, ali sve mi je podmetnuto. Imao sam utisak da ja vozim pa sam hteo odjednom da uzmem levu ručku vrata i otvorim ih, ali sam onda shvatio da se nalazim na suvozačevom mestu i da vozi M. D. Tražim da se sazna istina, jer ako sam ja ubio to dete, sam ću sebi da presudim - rekao je Miodrag P. On je ispričao ko je te noći prao auto od onoga što je povratio. U tužilaštvu je ranije rekao da se ničega ne seća, dok je sada izneo mnoge nove pojedinosti.

Inače,pošto je pobegao posle nesreće, Miodrag je završio na toksikologiji zbog pijanstva.

Kurir.rs/ M. S. Foto: Kurir/M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track