VOLELA GA I SVE RASPRODALA ZBOG NJEGA, A ON JE VARAO NA SVE STRANE: Komšije iz Adorjana šokirane zbog Julijinog ubistva
Foto: Kurir/S.U., Privatna Arhiva

TIBORU ODREĐEN PRITVOR

VOLELA GA I SVE RASPRODALA ZBOG NJEGA, A ON JE VARAO NA SVE STRANE: Komšije iz Adorjana šokirane zbog Julijinog ubistva

Crna Hronika -

Tiboru Verešu (53) iz Adorjana kod Kanjiže, nakon saslušanja u subotičkom Višem javnom tužilaštvu određen je pritvor.

Una Sarić, portparol Višeg suda u Subotici, saopštila je da okrivljenom određen pritvor do 30 dana, jer bi u slučaju da se nađe na slobodi, u kratkom vremenskom roku, mogao da ponovi krivično delo. On je metalnom šipkom, nakon svađe, ubio nevenčanu Juliju Horvat (58) iz Adorjana, a nakon zločina , nastavio normalno da živi u njenoj kući kao da se ništa nije dogodilo. Okrutni ubica uhapšen je osam dana kasnije u Kanjiži, u kući druge žene, sa kojom je bio u emotivnj vezi. Odmah nakon hapšenja, Tibor je priznao zločin.

"Svakom normalnom čoveku nezamislivo je ono što je Tibor uradio. Da neko metalnom šipkom ubije ženu koja mu je sve dala, a onda je odnese u drugu sobu, stavi u krevet, prekrije ćebadima i nastavi da živi u njenoj kući kao da se ništa nije dogodilo! Strašno! Tibor nije nevinašce. Svojevremeno je odležao tri godine u Sremskoj Mitrovici zbog pokušaja ubistva. Robijao je, koliko se sećamo, zbog pokušaja ubistva nožem", ispričali su meštani Adorjana još uvek u šoku i neverici nakon saznanja šta se desilo pod krovom kuće nesrećne Julije.

Julija Horvat, Adorjan, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Žrtva i ubica bili su tri godine u vezi. Živeli su u kući pokojne Julije koja je, prema tvrdnjama meštana Adorjana, silno volela Tibora.

"On je obilato koristio njenu dobrotu, a istovremeno bio u vezi sa još nekoliko žena. Na kraju je Juliju mučki ubio. Zbog njega je rasprodala zemlju i mehanizaciju, preostalu nakon što je pre četiri godine ostala udovica. Komšijama je postalo sumnjivo što se Julija nigde ne pojavljuje. Pravdao se da je Julija iznenada otišla u Nemačku. Zbog toga je prodao njenu živinu, jer je ona, navodno, izrazila želju da kupi kuću u Kanjiži", u neverici su pričali meštani.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja