MISTERIOZNA SMRT SAŠE JEVREMOVIĆA NE DA MIRA OCU DARKU: Nisam video ni obdukcioni ni toksikološki nalaz! Da li mi je dete ubijeno?
Foto: printscreen telegraf.rs

TRAGIČNA VEST MU JAVLJENA 13. maja

MISTERIOZNA SMRT SAŠE JEVREMOVIĆA NE DA MIRA OCU DARKU: Nisam video ni obdukcioni ni toksikološki nalaz! Da li mi je dete ubijeno?

Crna Hronika -

Nepuna dva meseca otkako je poslednji put video sina, Darko Jevremović broji najteže dane. Najpre je prijavio Sašin (40) nestanak 28. aprila, potom je strepeći čekao ma čiji poziv, 13. maja saznao je tragičnu vest o njegovoj smrti, otkrio da je pronađen 11 dana ranije, 2. maja, kasnije identifikovao telo, koje je vođeno kao NN lice, a od onda su se u glavi ožalošćenog oca naređala pitanja bez odgovora.

Kako nam je rekao, skoro dva meseca živi bez znanja o smrti svoga sina. Uzrok smrti mu je nepoznat. Nalaz obdukcije nije dobio, iako je još 13. aprila znao da je obdukcija završena. Dan kasnije, 14. maja, preneo nam je da će toksikološke analize biti završene za oko mesec dana. Ipak, to se nije desilo.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, obdukcija je završena, a rezultati toksikoloških analiza još se čekaju. Kada budu gotove, zajedno sa obdukcionim nalazom, biće prosleđene tužilaštvu.

Rečeno nam je i da rok za toksikološku analizu ne postoji, uz napomenu da je broj zahteva preveliki u odnosu na broj zaposlenih, te da brzina kojom će biti urađena zavisi od hitnosti slučaja.

Od oca saznajemo da način na koji je umro Saša Jevremović nije ni nezvanično naznačen. Otac ne zna da li je Saša, koji je pronađen ispod mosta Gazela na novobeogradskoj strani, ubijen ili nastradao nesrećnim slučajem. U razgovoru za Telegraf.rs objašnjava da su mogućnosti brojne, a da on ne želi da nagađa.

Da li je gurnut, da li je pao...?

- Nisam dobio obdukcioni nalaz. Nezvanično su mi rekli da se ne nadaju pre septembra. Ne postoje informacije o tome da li je ubijen, da li je posredi nesrećni slučaj, ne znam ni da li je negde završio život, pa ga je neko dovukao tu dole. Ne znam ni da li je pronađen ispod leve ili desne strane mosta - pobraja Darko.

Strahuje od toga da je bio žrtva pljačke, jer je Saša pronađen bez dela garderobe, ali i bez dokumenata i drugih "sitnica".

- Nađen je u majici, džemperu i farmerkama. Nedostaje velika i topla zimska jakna. Unutra, u tim silnim džepovima imao je dva telefona i lična dokumenta. Nedostaju cipele. Moguće je da su ga opljačkali, pa lišili života. Moguće je i da su mu mrtvom uzeli cipele - kaže nam navodeći da na stopalima nije imao ni čarape, te da nedostaju njegov ručni sat, ključevi od stana, test trake i aparat za merenje šećera u krvi, med za prvu pomoć.

Poneo je, veruje, ranac i torbu. U torbi je po običaju nosio hranu, jer je, navodi otac, Saša bolovao od dijabetesa, još od bombardovanja '99. godine.

- Moguće je da mu se slošilo, ako mu je pao šećer. Ali, to je manje verovatno nego da opljačkan i gurnut s mosta. Uvek je bio oprezan, morao je da jede. Već je imao dugogodišnje iskustvo, znao je kako treba da se ponaša - navodi otac.

Kod sebe je, pretpostavlja, imao i nešto novca, propusnicu za posao, ličnu kartu.

Nije se pojavio na poslu 28. aprila, pronađen mrtav 2. maja

Kako nam je ranije ispričao, toga 28. aprila zabrinuo se kada se Saša nije vratio sa posla. Zvao ga je na oba broja. Na jedan se javila govorna pošta, drugi je sve vreme isključen. Portir iz firme u kojoj je radio, kao i jedna koleginica, potvrdili su mu da se toga dana nije pojavio na poslu. Oko 22 sata te večeri prijavio je nestanak, sutradan je dao izjavu u policiji.

Vest o tome da je telo pronađeno 2. maja primio je sa rezervom. Pita se kog je dana nastupila smrt.

- U periodu od 28. aprila do 2. maja se ne zna gde je bio. Policija misli da je bio na istom tom mestu gde je nađen, ali toliko dana da tu bude, a da niko ne vidi... A druga stvar, tu bi već nastupile promene - kaže dodajući da je telo sina prepoznao 17. maja, te da je njegov lik bio nepromenjen.

Iz tog razloga se pita kako je moguće da je do 13. maja vođen kao NN lice.

- Kako je bio NN kad se po liku videlo da je to Saša? Njegovu fotografiju dao sam ja lično policiji, ne može da bude neznano lice. Bio je na potragama još od 28. aprila. To su mi rekli - kaže otac.

Uskoro će, kaže, kada skupi snage, otići na mesto gde je pronađeno telo.

- Hoću da vidim koje su to visine sa obe strane mosta, gde su ta napuštena vozila, da vidim ima li šiblja ili ne, jer veliko je pitanje zašto ima velike posekotine na nogama, na obe potkolenice - navodi još jedno od pitanja na koja nije dobio odgovor.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja