TRAGEDIJA NA PRUZI KOD ŠAPCA: Vozač poginuo kad je putnički voz PUNOM BRZINOM naleteo na automobil koji je zaobišao spuštenu rampu
Foto: M.S.

nije mu bilo spasa

TRAGEDIJA NA PRUZI KOD ŠAPCA: Vozač poginuo kad je putnički voz PUNOM BRZINOM naleteo na automobil koji je zaobišao spuštenu rampu

Crna Hronika -

Jedna osoba je poginula na putnom prelazu između Štitara i Šapca kad je voz udario drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike.

Infrastruktura železnice Srbije saopštile su da se nesreća dogodila jutros u 8.15 sati na putnom prelazu obezbeđenom automatskim polubranicima i svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Na drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike naleteo je putnički voz koji je saobraćao iz Štitara ka Beogradu. U nesreći je nastradao vozač drumskog vozila (71).

O nesreći je odmah obavešten MUP, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog.

Podsećaju da je ovo drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbeđenom savremenom signalizacijom zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju.

Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca, teretni voz naleteo je na drumsko vozilo koje je takođe zaobilazilo spuštene branike.

- U toj nesreći nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju - saopštile su Infrastruktura železnice Srbije.

Upozoravaju i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja