NEOBIČAN SLUČAJ SPRSKIH CARINIKA NA GRADINI: Kombi iz Bugarske zaustavljen, a za jednu putnicu je JASTUK bio posebno važan FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

NEOBIČAN SLUČAJ SPRSKIH CARINIKA NA GRADINI: Kombi iz Bugarske zaustavljen, a za jednu putnicu je JASTUK bio posebno važan FOTO

Crna Hronika -

Carinici su 26. juna 2021. godine u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Кelebija i Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih cigareta i zaplenili 23.440 komada tog akciznog proizvoda.

cigarete zaplena
foto: Carina Srbije

Кombi tapaciran cigaretama otkriven je na izlazu graničnog prelaza Кelebija u popodnevnim časovima, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao ''VW Transporter'' bujanovačkih registarskih oznaka. Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila.

cigarete zaplena
foto: Carina Srbije

Usledila je detaljna kontrola kojom je otkriveno da je ispod tapacirunga u bočnim stranicama kombija sakriveno 982 paklice krijumčarenih cigareta sa akciznim markicama tzv. Кosova.

Istog dana zabeležen je i neobičan slučaj na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su u kombiju iste marke (VW Transporter) koji se iz Bugarske uputio u Nemačku, cigarete otkrivene u jednom jastuku.

Naime, jedna od putnica pomenutog kombija, 61-godišnja bugarska državljanka je, među ličnim stvarima, ali i u jastuku koji se nalazio pored nje sakrila 3.800 komada raznih cigareta. Reč je o 19 boksova cigareta raznih brendova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja