VOĐA ŠKALJARACA U KLINČU SA TUŽILAŠTVOM I POLICIJOM: Snimci s video-nadzora opovrgavaju navode krivične prijave Jovana Vukotića
Foto: Printscreen/ Instagram

dali svoj sud

VOĐA ŠKALJARACA U KLINČU SA TUŽILAŠTVOM I POLICIJOM: Snimci s video-nadzora opovrgavaju navode krivične prijave Jovana Vukotića

Crna Hronika -

Krivična prijava koju je vođa škaljarskog klana podneo protiv službenika kotorske policije odbačena je

Osnovno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, koju je podneo protiv kotorskih policajaca.

Kao obrazloženje odluke tužilaštvo je navelo to što "nema dokaza da su Vukotića 22. oktobra prošle godine policajci izložili opasnosti prilikom privođenja na informativni razgovor", prenosi Dan.

Nisu se sreli

- Snimci s video-nadzora opovrgavaju navode krivične prijave Jovana Vukotića da se P. M. nalazio na samom ulazu u zgradu kotorske policije i to u trenutku kada je Vukotić sa još četiri bezbednosno interesantne osobe uveden na ulazna vrata - navodi se u odluci koju potpisuje Jovanka Čizmović.

Podsetimo, 22. oktobra 2020. uhapšen je P. M. zbog sumnje da je nameravao da likvidira Jovana Vukotića ispred policijske stanice u Kotoru. P. M. je nakon hapšenja priznao da mu je plaćeno da puca u navodnog vođu škaljarskog klana. Takođe, dodaje se da su snimci pokazali da se Vukotić nije mimoišao sa P. M.

- Nisu se susreli i mimoišli prilikom boravka u zgradi policije, zbog čega je odlučeno da se ovaj predmet arhivira - stoji u odluci.

Međutim, s druge strane, advokat navodnog prvog čoveka "škaljaraca" Damir Lekić smatra da je nedopustivo da tužilaštvu nije sporno neoprezno ponašanje kotorskih policajaca, iako je u tom vremenu u blizini zgrade policije zatečena naoružana osoba s pištoljem i metkom u cevi.

Advokat negoduje

- Zašto se na tom mestu našao P. M. i koga je čekao, očito kotorske policajce i tužilaštvo ne interesuje - istakao je on i dodao da Vukotića nije iznenadila ova odluka tužilaštva.

Jovan Vukotić

Drže me kao glinenog goluba

Podsetimo, Jovan Vukotić više puta je isticao da mu policajci u Crnoj Gori ugrožavaju bezbednost.

- Otkad sam na slobodi, dva puta sam izašao iz kuće i oba puta policija hoće da me privede. Pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Odsad, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je ranije za Vijesti Vukotić.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja