ODLEŽAO KAZNU ZA UBISTVO TATONA, A SADA PREUZIMA VELJINE PRINCIPE I TRIBINU: Prelić uhapšen u Španiji, za zločin dobio 10 godina!
Foto: Privatna Arhiva

BIOGRAFIJA

ODLEŽAO KAZNU ZA UBISTVO TATONA, A SADA PREUZIMA VELJINE PRINCIPE I TRIBINU: Prelić uhapšen u Španiji, za zločin dobio 10 godina!

Crna Hronika -

Đorđe Prelić, jedan od vođa Partizanovih navijača, izašao je iz zatvora pošto je odslužio kaznu na koju je bio osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, navijača francuskog FK Tuluz 2009. u Beogradu, ekskluzivno saznaje Kurir!

Naš dobro obavešten izvor kaže da, ne samo da se Prelić vratio slobodnom životu, već se vratio i tribini i navijačkim poslovima, a navodno će upravo on preuzeti vođstvo nad frakcijom navijačke grupe Principi, kojom je do hapšenja 4. februara upravljao Veljko Belivuk!

Da podsetimo, ubistvo Tatona dogodilo se pred utakmicu između Partizana i Tuluza, a Prelić je bio jedan od optuženih za zločin u centru grada.

Đorđe Prelić
foto: Privatna Arhiva

Prvom presudom Đorđe Prelić je 2011, dok je bio u bekstvu, bio osuđen na 35 godina zatvora kao organizator nereda navijača u kojima je ubijen Bris Taton, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud i pravosnažno ga osudio na 15 godina.

Nakon hapšenja Prelića u Španiji i izručenja Srbiji 2014, Viši sud mu je odobrio ponavljanje suđenja i osudio ga na 12 godina, a Apelacioni sud je preinačio tu odluku i konačno ga osudio na 10 godina.

- Osuđen je za teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. neposredno pred utakmicu Partizan-Tuluz. Tokom ponovljenog suđenja negirao je bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči - podseća izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track