PRIKUPLJAJU SE NOVI DOKAZI ZA UBISTVO BRAĆE BITIĆI: Predmet u fazi istrage, evo šta kažu iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije
Foto: Profimedia

istraga se nastavlja

PRIKUPLJAJU SE NOVI DOKAZI ZA UBISTVO BRAĆE BITIĆI: Predmet u fazi istrage, evo šta kažu iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije

Crna Hronika -

U slučaju ubistva američkih državljana albanskog porekla, trojice braće Bitići Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i dalje vodi istragu protiv nepoznatih izvršilaca (NN lica) i prikuplja nove dokaze radi utvrđivanja njihovog identiteta.

- Predmet se nalazi u fazi istrage. Tačno je da se izvode novi dokazi i prikupljaju nove činjenice u cilju utvrđivanja identiteta učinioca, a sve u cilju da bi se stepen dokaza podigao na nivo potreban za podizanje optužnice - precizirali su u tužilaštvu.

Istraga se protiv nepoznatih izvršilaca vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, dodaju u tužilaštvu.

Iljir, Agron i Mehmet Bitići su američki državljani albanskog porekla, koji su se tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pridružili Atlantskoj brigadi tzv OVK.

Za njihovo ubistvo još nije niko optužen, a dvojica policajaca kojima se sudilo za njihovo protivpravno lišenje slobode pravosnažno su oslobođeni optužbi 2013. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track