PROTEST ISPRED NIŠKOG SUDA: Porodica i prijatelji traže da se osumnjičeni za ubistvo Alekse Stojmenovića pusti na slobodu
Foto: Printscreen

okupulo se nekoliko desetina ljudi

PROTEST ISPRED NIŠKOG SUDA: Porodica i prijatelji traže da se osumnjičeni za ubistvo Alekse Stojmenovića pusti na slobodu

Crna Hronika -

Roditelji i prijatelji mladića, koji je u pritvoru zbog sumnje da je u maju u kafani "Oaza" u Aleksincu na proslavi punoletstva, zadao smrtonosni udarac Aleksi Stojmenoviću (26), protestuju ispred suda u Nišu.

Oni zahtevaju od nadležnih da se osumnjičeni O. T. pusti na slobodu, pošto smatraju da nije kriv.

Aleksinac, Aleksa Stojmenović, protest
foto: Dragan Ilić

Podsetimo, Aleksa je ostao bez svesti jer je najverovatnije udaren pivskom flašom u potiljak. Mladi Aleksinčanin preminuo je u niškoj bolnici od posledica povreda koje je zadobio na rođendanskom slavlju sestre svoga druga. Zbog teške telesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji O.P. jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Takođe, uhapšeni su I M.S. (26) I Z. T. (18) kao i dvojica maloletnika, ali zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči. Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

(Kurir.rs/D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track