NASTAVAK SUĐENJA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NA BAZENU U NIŠKOJ BANJI: Svedočile žrtve kojima je optuženi Mitić polomio glave čekićem!
Foto: S.U.

evo šta se desilo na suđenju

NASTAVAK SUĐENJA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NA BAZENU U NIŠKOJ BANJI: Svedočile žrtve kojima je optuženi Mitić polomio glave čekićem!

Crna Hronika -

Na suđenju Ivici Mitiću (44) vlasniku bazena "H2O" koji se tereti za pokušaj teškog ubistva danas su svedočili Nikola Arsenijević (18) i njegov vršnjak Đorđe Ivanović (18) kojima je optuženi polomio čekićem glave na proslavi 18 rođendana 29. avgusta u Niškoj Banji.

Iako je Mitić na prošlom ročištu tvrdio da su omladinci bili pijani i da mu je na nasilan način traženo da produži žurku uprkos pandemiji korone, njih dvojica su danas to demantovali pred Višim sudom u Nišu pa čak su rekli da im je čekićem razbio glave bez razloga!?

Mitić se u jednom trenutku izvinio svima za nemile scene, ali je ostao pri svojoj odbrani. Mitić je do tada izdavao ovaj bazen pod nazivom H2O za žurke ljudima od poverenja i po preporuci. On je ranije izjavio da je pored bazena zatekao momka kako "oduzet" leži i pošto se bojao da se ne udave zbog pijanstva hteo da prekine žurku. Momci su mu se usprotivili i drugaricin rođendan na bazenu je postao pakao. Mitić je u ranijim navodima rekao da je sa organizatorkom, majkom slavljenice Ljiljanom Stojanović dogovorio da u frižiderima bude samo pivo, ali pred žurku je video da su hladnjaci puni alkohola.

- Popio sam samo jedan alkoholni koktel tako da nisam bio pijan. Čuo sam da je jednom drugu udaren šamar i da je to Ivica uradio. Nije bilo problema, nije bilo skakanja u vodu, a on je pretio da će zvati policiju. Hteo je meni i Đorđu da pokaže neke momke koji su pijani pravili probleme i onda sam osetio udarac u glavu. Nisam ni video da ima nešto u rukama - ispričao je svoju verziju događaja Arsenijević.

Sličnu priču ima i Đorđe Ivanović, s tim da je hteo da izgladi situaciju oko šamaranja. On je kako kaže, pošao da vidi sa Nikolom šta se događa. Nikolu je u jednom trenutku video na zemlji, a onda je i on osetio udarac koji ga je umalo koštao života.

Mjka slavljenice Stojanovićeva je odbila da odgovori na pitanje da li joj je poznato da se maloletnicima (koji su tada imali 17 godina) nudi alkohol na takvim slavljima.

Ona je vrlo nemušto odgovarala. navela je da se oko šanka nisu okupili mladići napadajući Mitića i da su tu bile samo dve devojčice. Ona je dodala da je to nelegalan objekat koji nije imao obezbeđenje, ali ni struju ni pijaću vodu što je u celom slučaju i nevažno.

U jednom trenutku su se Mitić i Stojanovićeva "zakačili" oko toga da li su gosti bili trezni, pripiti ili pijani. Na sledećem ročištu 10. septembra bi trebala da svedoči slavljenica čija je majka rekla da je dobila povredu u toj tuči kao i još par gostiju sa žurke.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track