DANIJELA ŠTAJNFELD POSLE ODLUKE TUŽILAŠTVA: Institucije ne razumeju žrtve, razumite sad zašto ćute!
Foto: Zorana Jevtić, Beta/Teodora Milovanović

glumica revoltirana

DANIJELA ŠTAJNFELD POSLE ODLUKE TUŽILAŠTVA: Institucije ne razumeju žrtve, razumite sad zašto ćute!

Crna Hronika -

Nakon odluke Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da protiv glumca Branislava Lečića neće biti pokrenuta istraga povodom tvrdnji koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012, glumica je poručila da je ona pobednik, kao i da je ova odluka jedan od razloga zašto žrtve ne prijavljuju nasilnike.

Podsetimo, Štajnfeld je u martu obelodanila da ju je pre devet godina silovao Branislav Lečić. Pokrenut je predistažni postupak, glumac je dao izjavu u policiji i poligrafski je testiran, a četiri meseca kasnije, Više tužilaštvo odlučilo je da nema osnovane sumnje da je glumac počinio krivično delo silovanje, niti bilo koje drugo krivično delo.

Danijela Štajnfeld istakla je i da je tužilaštvo iniciralo postupak, a ne ona, te da smatra da naše institucije "ne razumeju žrtvu".

- Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživele ili ih još uvek proživljavaju, lagale vas u oči samo da ne dožive ono što sam ja danas doživela - napisala je na Tviteru.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track