POLICIJA SASLUŠAVA DIREKTORKU I SOCIJALNU RADNICU STARAČKOG DOMA IZ PAKLA: Iskaze daju i pacijenti pronađeni u podrumu
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

DRUGO OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO

POLICIJA SASLUŠAVA DIREKTORKU I SOCIJALNU RADNICU STARAČKOG DOMA IZ PAKLA: Iskaze daju i pacijenti pronađeni u podrumu

Crna Hronika -

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da sasluša direktorku privatnog staračkog doma "Holidej haus", Aleksandru Milovanović i socijalnu radnicu te stanove Jelicu P, zbog sumnje da se u toj ustanovi nezakonito postupalo sa štićenicima.

Osim njih dve, kako saznajemo, nadležni bi trebalo da saslušaju i dvoje stanara koji su, tokom inspekcijskog nadzora, zatečeni u podrumskim prostorijama.

- Tužilaštvo je poslalo dopisn nadležnoj policijskoj stanici da prikupi sva potrebna obaveštenja, kako bi se utvrdilo da li je u toj ustanovi, bilo zlostavljanja i mučenja pacijenata, ili njihovog zanemarivanja na bilo koji drugi način - potvrđeno je za Kurir.

Aleksandra Milovanović
foto: Privatna Arhiva

Direktorka doma i socijalna radnica, koja su prema informacijama Kurira van zemlje, moraće da odgovore na brojna pitanja uključujući i ona da li su ljudi koji su platili boravak bili mučeni, vezivani i držani bez hrane i vode, na šta sumnjaju njihove porodice.

Pošto budu prikupljeni svi dokazi, tužilaštvo će proceniti da li imala elemenata za pokretanje krivičnog postupka, kao i protiv koga.

Inače, kako je Kurir pisao, nadležna inspekicija je posle vanrednog nadzora, postupajući po prijavi koju je podnela ćerka jednog od štićenika, na šest meseci zatvorila ovaj dom.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Zorana Jevtić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track