UZBUNA U SPUŽU: Kavčani pretili da će zapaliti zatvor! Na snazi i dupla smena zatvorske straže
Foto: Youtube prtscr / Al Jazeera Balkans

dve verzije priče o uzroku nezadovoljstva u Istražnom zatvoru u Podgorici

UZBUNA U SPUŽU: Kavčani pretili da će zapaliti zatvor! Na snazi i dupla smena zatvorske straže

Crna Hronika -

PODGORICA - Dve ekipe za sprovođenje, dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci juče su čuvali mir u Istražnom zatvoru u Spužu, zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska kavačkom kriminalnom klanu pokušati da zapali prostorije te ustanove, pišu Vijesti.

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su Vijestima odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

- Nadležni u UIKS su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbednosne rizike, koji bi bili usmereni u pravcu narušavanja stanja bezbednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a - Istražni zatvor Podogrica", navedeno je u odgovoru. Napominje se da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim.

Vijesti navode da je sinoć oko 20 sati ispred Istražnog zatvora bilo vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika. Sagovornik iz UIKS-a tada je rekao da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Nije precizirao ko je medu "pobunjenicima", tvrdeći da Uprava nije dobila nikakve zahteve od pritvorenih lica i konstatovao je da s njima svakako ne bi pregovarali. Drugi izvor rekao je da su neki od vođa kavačkog klana pretili pobunom. Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, vatrogasci su oko 20.30 sati ušli u zgradu Istražnog zatvora, do ćelija u kojima su pritvorenici, navode Vijesti.

Kurir.rs/Tanjug/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja