ZATVORENICI U SPUŽU BESNI ZBOG OMETAČA SIGNALA: Kavčani hteli da zapale zatvor u kome leži Kašćelan
Foto: Printscreen

NE MOGU DA KORISTE MOBILNE TELEFONE

ZATVORENICI U SPUŽU BESNI ZBOG OMETAČA SIGNALA: Kavčani hteli da zapale zatvor u kome leži Kašćelan

Crna Hronika -

Pripadnici kavačkog klana prekjuče su navodno planirali da zapale zatvor Spuž u Crnoj Gori, jer su saznali da su u njemu instalirani ometači signala mobilnih telefona, koje zatvorenici svakako ne bi smeli da poseduju, pišu Vijesti.

Kako navode, zbog planiranja nereda istražni zatvor čuvale su dve sprovodničke ekipe, dupla smena zatvorske straže, lekarski tim i vatrogasci.

- Pojavila se informacija da se grupa pritvorenika koji su bliski "kavčanima" sprema da zapali prostorije Spuža jer su instalirani ometači signala mobilnih telefona - navode Vijesti.

Iako je korišćenje mobilnih telefona iza rešetaka strogo zabranjeno, javna je tajna da mnogi pritvorenici preko tajnih telefona komuniciraju sa spoljnim svetom, a neki od njih čak i organizuju i naređuju zločine.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija zvanično je odgovoreno Vijestima da su bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

Kako Vijesti još navode, oni su u sredu oko 20 časova fotografisali vozilo Službe zaštite i spasavanja ispred zatvora.

- Navodno, vatrogasci su ušli oko 20.30 do ćelija. Nije precizirano ko je među pobunjenicima, a uprava Zavoda nije dobila zahteve od pritvorenika, s kojima svakako ne bi ni pregovarali - pišu Vijesti i navode da je drugi izvor, međutim, otkrio da su neke od vođa "kavčana" pretile pobunom.

Podsetimo, u istražnom zatvoru Podgorica trenutno se nalazi Slobodan Kašćelan, jedan od vođa kavačkog klana, kao i više pripadnika ove grupe.

Kurir.rs/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track