KRAGUJEVAC: Izazvao požar i napao policajca

Pretnja i napad

KRAGUJEVAC: Izazvao požar i napao policajca

Crna Hronika -
Kragujevčanin koji je izazvao požar priveden u policijsku stanicu gde je napao policajca i pokušao da pobegene

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija saopštila je da je Petru K. (40) iz mesta Zabojnica kod Knića određen pritvor u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i napad na policajca.

Kako je navedeno u saopštenju, Petar K. je u nedelju 19. avgusta oko 15 sati u Dragušici, na potezu "Čukara" u šumi koja je vlasnoštvo JP "Srbijašume" paljenjem niskog rastinja na tri mesta, namerno izazvao požar koji se proširio na hrastavu i borovu šume površine oko 25 hektara, čime je pričinio materijalnu štetu na oko milion i po dinara.

Požar, koji je pretio da zahvati i obližnje kuće lokalizovali su i stavili pod kontrolu vratrogasci iz Kragujevca i Knića, a kojima su pomogli i meštani Dragušice i radnici JP "Srbijašume".

Policija navodi da je Petar K. odbio da dođe u službene prostorije policije radi obavljanja razgovora, da je pružao pasivan otpor, zbog čega je doveden uz upotrebu sredstava prinude .

U jednom trenutku Petar K. je pokušao da pobegne iz Policijske stanice u Kniću, i pri tom je fizički napao policajca, pa su prema njemu upotrebljena sredstva prinude, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će sutra biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track