POČELA JE KIŠA, REKAO SAM DA SAČEKAJU, ALI ODLUČILI SU DA KRENU: Deda dece koje je pokosio vozač-monstrum: Samo da se unuk probudi
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

"samo da otvori oči i pogleda"

POČELA JE KIŠA, REKAO SAM DA SAČEKAJU, ALI ODLUČILI SU DA KRENU: Deda dece koje je pokosio vozač-monstrum: Samo da se unuk probudi

Crna Hronika -

Bili su kod mene i počela je kiša, rekao sam im da sačekaju da stane, da ne pokisnu, ali oni su odlučili da krenu kući, izjvio je Slobodan Balić, deda dvojice povređenih dečaka S. B. (9) i L. B. (4), koje je pomahnitali vozač sinoć pokosio na Karaburmi, i pobegao sa lica mesta!

Decu je u nedelju veče na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi autom udario L. G. (38) i potom pobegao, dok su sa ocem Mihailom Balićem (43) prelazili ulicu.

Slobodan se moli da njegov unuk dobije najtežu bitku.

"Bože, samo da se probudi, samo da otvori oči i pogleda", kaže Slobodan.

Dečaci i njihov tata nedelju su proveli kod dede.

- Bili su kod mene i počela je kiša, kažem mu da sačeka da stane, da ne pokisnu, ali oni su odlučili da krenu kući - priča za Blic Slobodan.

Prema njegovim rečima, oni su krenuli ka ulici Marijane Gregoran, u kojoj žive, da sačekaju prevoz.

- Obojicu ih je držao za ruku, prelazili su na pešačkom, onda se iza autobusa pojavi taj automobil, citroen misli da su rekli. On je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio svu trojicu, direktno je nalateo na njih - sa suzama u očima priča Slobodan i pita se kako je vozač videvši da je udario nekoga nastavio da vozi:

"Kako da ne stane, da pomogne, to su deca..."

"Kako nije stao, da pomogne, to su deca? Kako je mogao da nastavi samo da vozi kao da se ništa nije desilo? Meni to nije jasno... Kako bi ceo život neko živeo sa tim... Ceo radni vek sam bio vozač Hitne pomoći, znam i šta znači kad žuriš, ali ovo ne mogu da razumem."

dečaci, autobus, Karaburma
foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

Od siline udarca Stefan je odleteo 10 metara.

Dečak odleteo 10 metara, drugi pao pod kola - Prvo je naleteo na starijeg unuka, odbacio ga je 10 metara. Mlađeg je bacio ispod automobila koji je bio parkiran tu. Rekli su mi da su dizali auto kako bi mogli da ga izvuku - objašnjava deda povređenih dečaka.

Mesto tragedije
Mesto tragedije foto: Nikola Anđić

Stariji dečak je odmah izgubio svest, a Mihailo, inače lekar Hitne pomoći, tada je imao najtežu intervenciju u životu.

Detetu krv išla na usta - Mihailo nije znao gde se nalazi mlaže dete dok je on bio ispod auta. Pritrčao je stariijem koji je bio bez svesti, krv mu je išla na usta, podigao ga je da se ne bi svojom krvlju ugušio - priča čovek i dodaje:

"On je odmah ostao bez svesti, a mlađi je bio svestan. Kad su ga izvukli, stao je jedan i uhvatio se za prvu ženu koja im se našla, za prolaznicu. Obgrlio je oko noge i tako je stajao, bio je preplašen, plakao je."

Dečake i njihovog oca tada je odvezla Hitna pomoć.

Pešački prelaz na kom je automobil pokosio Mihaila i njegove sinove Dete u komi, ima prelom lobanje - Prevezli su ih na Urgentni. Starijem je konstatovan prelom lobanje, on ima izliv krvi zbog kog ne mogu da ga operišu i u komi je - kroz suze priča Slobodan i nastavlja:

"Mlađi unuk ima prelom butne kosti, njega su prevezli u Tiršovu, operisan je, dobro je, ma on će biti dobro, oporaviće. Kad ga prebace na odeljenje majka će biti sa njim."

Otac dečaka takođe je povređen, ali o sebi, kažu, sada ne može da razmišlja.

- Snimili su ga odmah, ima prelom dva rebra, neće gips, ništa neće. Samo razmišlja kako Stefanu može da pomogne - objašnjava Slobodan.

Za nesreću je, kaže, saznao kada ga je Mihailo pozvao iz Urgentnog centra.

- Priča nešto, ne znam šta mi priča, razumem ga samo "Pobiše mi decu", rekoh stani, ne znam šta mi kaže. Uplašio sam se, ne znam gde sam. Zove me mlađi sin, kaže brzo izađi, idemo na Urgentni - priča Slobodan i nastavlja:

"A tamo kad smo stigli... Mihajlo ne zna za sebe, snajka Nataša plače, kuka, lekari ih smiruju. Meni su dali neki lek za smirenje, valjda, ne znam..."

Sada, kaže, ima samo jednu želju.

- Za mlađeg unuka znam, biće dobro, oporaviće se, a stariji... Bože, samo da se probudi, samo da otvori oči i da pogleda! - priča Slobodan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track