Najnovije vesti

OTKRIVENE SUMNJIVE POŠILJKE: Slao kafu iz Francuske u Srbiju, a onda su carinici nešto napipali u teglama FOTO
Foto: Carina Srbije

NADALI SE DA ĆE PROĆI NEOPAŽENO

OTKRIVENE SUMNJIVE POŠILJKE: Slao kafu iz Francuske u Srbiju, a onda su carinici nešto napipali u teglama FOTO

Crna Hronika

U poštanskim pošiljkama carinici često zatiču najrazličitije narkotike, koje krijumčari na taj način pokušavaju da dostave, bilo da ih skrivaju u nekoj drugoj robi, ili ih pak vrlo drsko spakuju bez bilo kakve kamuflaže, verovatno se nadajući da će to možda proći neopaženo.

zaplena, kanabis
foto: Carina Srbije

- Tokom protekle nedelje u carinskoj ispostavi Pošta Beograd otkrivene dve pošiljke u kojima je pronađen kanabis, kristalni prah i tablete, za koje se sumnja da se nalaze na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci - saopšrila je Carina Srbije.

Prva sumnjiva pošiljka otkrivena je 16. jula 2021. godine, prilikom detaljne kontrole paketa pristiglog iz Zagreba za primaoca u Beogradu, na kojem nije pisalo ništa o tome šta je njegov sadržaj.

zaplena, kanabis
foto: Carina Srbije

Ispostavilo se, sa razlogom, jer se u njemu nalazilo devet kesica kanabisa, dve teglice sa istim sadržajem, ulje-aroma istog narkotika, rizle, upaljač i 40 pakovanja filtera.

zaplena, kanabis
foto: Carina Srbije

Nekoliko dana ranije sličan sadržaj pronađen je u pakovanju kafe od 200 grama. Cariniku je privuklo pažnju to što neko čak iz Francuske nekome u Srbiji šalje samo kesicu kafe.

zaplena, kanabis
foto: Carina Srbije

Da je logika bila dobra, ispostavilo se kada je u pakovanju, osim mlevene kafe napipao još nešto. Nakon što je kafa otvorena bilo je očigledno da je pakovanje pažljivo otvoreno pa potom i zalepljeno, kada su u njega bile spakovane dve providne kesice kristalnog praha, na kojima su bile oznake "К“ i "Z“, kao jedna crna kesica sa istim prahom, bez bilo kakve oznake na sebi.

Pored toga, u mlevenoj kafi pronađeno i 15 tableta narandžaste boje. Ni ova pošiljka zahvaljujući carinicima nije stigla do primaoca u Beogradu, već je kao i u prethodnom slučaju predata u dalju nadležnost MUP.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track