VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEČAKE NA KARABURMI ZANEMEO NA SASLUŠANJU: Tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

brani se ćutanjem

VOZAČ KOJI JE PREGAZIO DEČAKE NA KARABURMI ZANEMEO NA SASLUŠANJU: Tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora

Crna Hronika -

Lazar G. (38), koji je osumnjičin da je u nedelju uveče na pešačkom prelazu na Karaburmi pokosio dvojicu dečaka i njihovog oca, koji je sa njima prelazio ulicu, danas se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem!

- Nakon saslušanja tužilaštvo je podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju od 30 dana Prvom osnovnom sudu u Beogradu po više osnova: imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je okrivljeni napustio lice mesta, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode već je pronađen od strane policijskih službenika, te da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji RS jer mu je adresa prebivališta pasivizirana, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela - saopštilo je tužilaštvo.

Karaburma, udes
foto: Privatna Arhiva

U dokaznom postupku tužilaštvo će, kako se navodi, ispitati oštećene i svedoke, pribaviti druge dokaze kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje i odrediti saobraćajno tehničko i medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdila prostorno-vremenska analiza saobraćajne nezgode i stepen povreda koje su zadobili ošteceni.

Lazaru G, podsetimo, na teret se stavljaju krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja kao nepružanje pomoći povređenom.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track