BOKI 13 PONOVO IZA REŠETAKA: Sproveden na izdržavanje kazne od devet godina zatvora!
Foto: Instagram / Boki13official

afera reket

BOKI 13 PONOVO IZA REŠETAKA: Sproveden na izdržavanje kazne od devet godina zatvora!

Crna Hronika -

Rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora pred sudom u Skoplju prebačen je iz kućnog pritvora na izdržavanje kazne u makedonski zatvor Idrizovo.

On je, podsetimo, osuđen za slučaj "Reket" za pranje novca i primanje mita. Istom presudom, sa sedam godina zatvora, zbog zloupotrebe položaja kažnjena je nekadašnja specijalna tužiteljka Katica Janeva, koja je takođe pre nekoliko dana prebačena na robiju. Pored zatvorskih kazni, sud je presudom doneo odluku i da im budu oduzeti brojni vredni predmeti, među kojima je bilo oko 70 kesa markirane odeće i torbi, kao i umetničke slike i skupocen nameštaj.

Podsetimo, Boki 13 bio je uhapšen u julu 2019. kada je krenuo na letovanje na Mikonos. U pritvoru je proveo 15 meseci, posle čega je prebačen u kućni pritvor.

Boki 13, Boki Jovanovski
foto: Printscreen/Instagram

- Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane na presudu i naložio da se izvrši izdržavanje zatvorske kazne - preneo je makedonski portal "Sitel".

Kako navode, on je u četvrtak popodne primljen u zatvor Idrizovo i deset dana trebalo bi da provede u odeljenju za izolaciju zbog korona virusa. Prema optužnici, po kojoj je osuđen, bivši rijaliti učesnik je od jednog biznismena tražio novac uz obećanje da će mu preko tužiteljke Katice Janeve obezbediti bolji položaj u postupku koji se protiv njega vodio.

Kurir.rs/J. S./foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track