Najnovije vesti

NAČELNIK UKP O OPTUŽNICI PROTIV VELJINOG KLANA: Belivuk i Miljković u novom problemu, ostalo da se obradi još mnogo materijala
Foto: printscreen

Načelnik UKP otkrio

NAČELNIK UKP O OPTUŽNICI PROTIV VELJINOG KLANA: Belivuk i Miljković u novom problemu, ostalo da se obradi još mnogo materijala

Crna Hronika
08:07h

Bogdan Pušić, načelnik UKP, govorio je danas o optužnici protiv klana Veljko Belivuk - Marko Miljković, koja je podignuta danas i istakao da je materijal obiman i ozbiljan.

Pušić kaže da delovi iskaza koji se uporno objavljuju u medijima u delovima, nemaju potporu u prikupljenim dokazima i optužnici, već im je cilj da se pređe na politički teren kako bi se urušio ugled predsednika Vučića, države i ministra Vulina.

Ističe da je laž da je kuća u Ritopeku Vulinova i opet ponavlja da je cilj - prebacivanje stvari na politički teren. Ove priče, kaže, ne mogu ugroziti dosadašnji tok istrage, dokaze, niti mogu da obeshrabre tužilaštvo u radu protiv kriminalne grupe.

- Istrajaćemo u tome da utvrdimo svačiju odgovornost svakoga ko je pružio bilo kakvu pomoć - kaže Pušić za "Pink".

Na pitanje o pripadnicima MUP i saznanjima o njima, Pušić kaže da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti ovom krivičnom postupku. Ostalo je, kaže, da se obradi još mnogo materijala.

- Ubistva nisu izvršena otkad je Vulin postao ministar, već ranije, a odlukom Vučića i postavljenjem Vulina za ministra, apsolutni prioritet postalo je rasvetljavanje najtežih krivičnih dela.

Vučić nije to stavljao pod tepih, stvari je nazvao pravim imenom i njegovom odlukom, i odlukom Vulina i Gašića, prioritet je postao da se svi postojeći bezbednosni kapaciteti preusmere kako bi se ova kriminalna grupa otkrila i kako bi se skupilo dovoljno dokaza za njeno procesuiranje - kaže Pušić.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track