PORESKA I MUP U SERIJI AKCIJA ŠIROM SRBIJE: U Beogradu i Nišu pronađene švercovane cigarete, duvan i kafa, krivična i Šapčanki
Foto: Ana Paunković

U više odvojenih akcija

PORESKA I MUP U SERIJI AKCIJA ŠIROM SRBIJE: U Beogradu i Nišu pronađene švercovane cigarete, duvan i kafa, krivična i Šapčanki

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sprovođenjem pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa MUP-om su pronašli i oduzeli 570 paklica različitih vrsta cigareta, 3.400 komada ručno pravljenih cigareta, 84,5 kilograma rezanog duvana i 20 kilograma kafe, saopšteno je danas.

U saopštenju poreske uprave se navodi da su cigarete, duvan i kafa pronadjeni u periodu od 30. jula do 3. avgusta, u više odvojenih akcija na teritoriji Beograda i Niša.

Protiv lica od kojih su oduzeti švercovani proizvodi biće podnete krivične prijave zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, dok su dva lica lišena slobode i uz krivične prijave sprovedena nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Nišu.

Krivična prijava protiv mlade Šapčanke

Policija u Šapcu podneće krivičnu prijavu protiv mlađe žene zbog posedovanja duvana spakovanog u 14 džakova. Kod osumnjičene 22-godišnjakinje nadjeno je 485 kilograma duvana u listu. Kako se navodi, policija je u polju sa suncokretom pronašla duvan koji je, kako se sumnja, osumnjičena tu sakrila.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track