Nervni bolesnik zarobio lekara i sestru

Nervni bolesnik zarobio lekara i sestru

Crna Hronika -
U noći između petka i subote, S.M. upao u Službu Hitne pomoći i zarobio doktora i medicinsku sestru

BANJALUKA - Psihički bolesnik S.M. iz Kneževa kod Skender Vakufa zarobio je doktora i medicinsku sestru iz lokalne Službe hitne pomoći i više sati ih držao zatočene.

Nakon dvodnevnog divljanja po gradu, on je uz pomoć radnika Centra za socijalni rad sproveden u Kliniku za psihijatriju UKC „Banjaluka", gde je zadržan na lečenju.

Mediji u Republici Srpskoj pišu da je u noći između petka i subote, S.M. upao u Službu Hitne pomoći i zarobio doktora Boru Škeljića i medicinsku sestru.

Nezvanične informacije govore da je meta njegove akcije bio doktor Škeljić, koji se navodno S. M. zamerio dok je bio načelnik opštine Kneževo.

"Vikao je i vređao zaposlene. Kako je reč o psihopatskom ponašanju, niko nije želeo da mu se suprotstavlja, jer čovek u takvom stanju može da povredi ne samo sebe već i druge ljude", kažu u Domu zdravlja „Kneževo".

Doktor Škeljić je pokušao da smiri napasnika, ali S. M. nije slušao i u jednom momentu je uzeo ključ i zaključao prostoriju u kojoj su se nalazili doktor i medicinska sestra, a potom otišao kući. Doktor i sestra oslobođeni su tek nakon što se u Hitnu pomoć vratio jedan od vozača ambulantnih kola, koji je na obližnjem drvetu pronašao ključ ambulante.

S.M. je pre upada u Hitnu pomoć, u nekoliko lokalnih kafića vređao i maltretirao goste.

Lutao je gradom i polupao staklo na kiosku „Glasa Srpske" iz kojeg je izvukao nekoliko kutija cigareta. Tada je posekao ruku, pa se uputio u Hitnu.

Vozač Hitne pomoći je, nakon što mu je ruka previjena, odlučio da odveze S.M. kući i tako spreči novi incident.

Međutim, S. M. se nije dugo zadržao kod kuće. Otišao je do lokalne džamije.

Pokucao je na vrata i pitao hodžu da li sme da uđe. Ovaj mu je rekao da su svi dobro došli, pa je S.M ušao i seo. Nije pravio probleme i ubrzo je izašao, prenose Nezavisne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track