ISPOVEST OCA MEDICINSKE SESTRE: Imao sam dobru i pametnu ćerku,već tri godine je nema, a suđenje za njenu smrt nije ni počelo
Foto: privatna arhiva

bolno

ISPOVEST OCA MEDICINSKE SESTRE: Imao sam dobru i pametnu ćerku,već tri godine je nema, a suđenje za njenu smrt nije ni počelo

Crna Hronika -

Medicinska sestra Nena Radisavljević (28) iz okoline Despotovca, poginula je pre tri godine na auto-putu, kada je sa drugaricom Ž. T. (29) automobilom krenula u Beograd, a njen otac Saša u bolnoj ispovesti za Kurir kaže da ni posle toliko vremena nije dočekao pravdu, jer suđenje nije ni počelo.

Kako kaže neutešni otac, on samo želi da sazna istinu, odnosno ko je kriv za smrt njegove mezimice, koja je ni kriva, ni dužna nastradala 19. jula 2018. kod mesta Vodanj.

Sletele s puta

- Moja ćerka, koja je u to vreme bila zaposlena u Hitnoj službi u Despotovcu, na poziv drugarice Ž. T. krenula je u Beograd. Htela je da joj pravi društvo. Međutim, kod Vodnja, automobil je, koji je vozila Ž. T, iz još nepoznatog razloga, sleteo s puta. Preletele su travu i upale u neko žbunje. Moja Nena je na mestu ostala mrtva, dok je njena drugarica prošla sa lakšim povredama - priča očajni Saša Radisavljević, rudar iz Sladaje.

Nena Radisavljević
Nena Radisavljević foto: privatna arhiva

Kako kaže, jednom posle ćerkine smrti, Ž. T svratila je kod njega.

- Rekla je da joj je žao, da ne zna šta se desilo, da kao da joj je neko oduzeo volan iz ruku - kaže on, brišući suze.

Porodica tuguje

Nismo više isti, mučimo se

Saša kaže da je njemu, njegovoj supruzi, ali i sinu jako teško otkad Nene nema.

- Teško nam je otkad Nene nema, nismo više isti. Zaposlen sam u rudniku, radim svakog dana, ali me ovo muči. Imam utisak da nas niko ne razume, osim ljudi koji su kao i mi, izgubili dete. Svi su tu da saslušaju, ali ovaj bol niko ne shvata osim onog ko je prošao kroz isto - kaže Saša.

Kako dodaje najviše ga boli to što suđenje još nije počelo, a njegovog deteta nema.

- Imao sam ćerku dobru, pametnu, namučio sam se da je iškolujem i zaposlim, a onda je odjednom nestala iz naših života. Imam pravo da znam kako se tačno nesreća dogodila i želim da sud utvrdi kako je došlo do udesa - priča Saša:

- Kako mi je ćerkina drugarica objasnila, u momentu udesa, one nisu preticale nikoga, nikoga nije ni bilo na putu, ali su opet zadnjim delom auta zakačile ogradu preticajne trake, sletele i posle 150 metara se zaustavile.

Telefon i nepažnja

Radisavljević kaže da je Osnovno tužilaštvo u Smederevu dugo vodilo istrgu, a da je tek u zimu 2020. podignuta optužnica.

- Ž. T. terete za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Mene čak ni kazna ne zanima, jer mi ćerku ništa neće vratiti. Zanima me to što nije održano ni jedno ročište još uvek i što se bojim da neću saznati istinu o pogibiji ćerke - priča naš sagovornik:

- Tražio sam da vidim i listing telefona Ž. T., jer sumnjam da je zbog te nepažnje sletela sa puta.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt sa Osnovnim sudom u Smederevu, ali odgovore nismo dobili do zaključenja broja.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track