KO JE PINK PANTER UHAPŠEN SA ŠKALJARCIMA: Za Peđu zvanog Marko kažu da je mozak pljački, uhapšen u luksuznom stanu
Foto: Policia nacional

čuvao skoro pola tone kokaina

KO JE PINK PANTER UHAPŠEN SA ŠKALJARCIMA: Za Peđu zvanog Marko kažu da je mozak pljački, uhapšen u luksuznom stanu

Crna Hronika -

Predrag Peđa Vujošević, zvani Marko, jedan od najpoznatijih članova međunarodne grupe kradljivaca dijamanata "pink panter", uhapšen na Kanarima, zbog šverca gotovo pola tone kokaina za "škaljarce".

Kako piše španski El Pais, Vujoševiću, koga tamošnji mediji nazivaju bivšim vođom "pink pantera", lisice na ruke stavljene su dok je čuvao kokain. Da podsetimo, četvorica pripadnika "škaljarskog klana" uhapšena su na Kanarskim ostrvima zbog sumnje da su organizovala šverc kokaina iz Južne Amerike koji su kasnije distribuirali lokalnim bandama.

02:10

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Na Kanarima pohapšeni škaljarci, kod njih nađeno 400 kg kokaina i pola miliona evra u kešu

- Među četvoricom uhapšenih "škaljaraca" nalazi se Predrag Vujošević zvani Marko, bivši vođa "pantera", specijalizovan za krađe nakita. Vujošević se "škaljarcima" pridružio nakon što je izašao sa robije u Francuskoj, gde je služio kaznu za razbojništvo.

- Vujošević je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu u kome je čuvao drogu, a pokušao je da pobegne policajcima - navodi portal.

Da podsetimo, Vujoševićevo ime vezivalo se za neke od najvećih pljački u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj.

- On je nazivan "mozgom" i "kreatorom" pljački - pisali su mediji.

U operaciji "Kobe-Fantom" koja je počela još u novembru, zaplenjeno je 408 kilograma kokaina, 413.000 evra, luksuzna jahta, kao i 12 kripotvanih telefona, dokumentacija o kriminalnim poslovima, različiti elektronski uređaji.

Kurir.rs / J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja