TAMARA ZVICER JE PRVA DAMA KAVAČKOG KLANA: Zbog Radoja spremna i da puca, škaljarci pokušali da je ubiju, muža spasla u Ukrajini
Foto: Shutterstock, Printscreen

žena najopasnijeg čoveka u regionu

TAMARA ZVICER JE PRVA DAMA KAVAČKOG KLANA: Zbog Radoja spremna i da puca, škaljarci pokušali da je ubiju, muža spasla u Ukrajini

Crna Hronika -

Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, godinama nosi titulu prve dame podzemlja.

O opakoj Tamari mediji su pisali više puta - ljubav sa najopasnijim čovekom u regionu više puta ju je umalo koštala života, ali ona ga i dalje verno prati i čuva mu leđa. Ponekad čak i doslovno. Filmska scena dogodila se prošle godine u Ukrajini kada su pripadnici škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera, koji se s porodicom u toj državi skrivao duži vremenski period. Prvi kavčanin džogirao je kroz luksuzno naselje u kom je živeo sa porodicom, kada se na ulici zaustavio "smart" iz kog je istrčalo nekoliko napadača. Nasred ulice otvorili su vatru i pucali u Zvicera koji je pogođen sa nekoliko hitaca pao na zemlju.

Tamara Zvicer
foto: Screenshot

Zvicer ovaj napad sasvim sigurno ne bi preživeo da u poslednjoj sekundi iz zgrade, sa pištoljem u rukama, nije istrčala njegova dugogodišnja supruga. Tamara je zapucala na napadače koji su se šokirani, ni ne shvatajući odakle lete meci ka njima, brže-bolje dali u beg. Da se ovo nije dogodilo, napadači bi po njihovom dobro uigranom receptu, prišli Zviceru i "overili ga" hicem u glavu.

Nedeljama je vođa kavačkog klana bio u bolnici u Ukrajini, čuvalo ga je obezbeđenje i policija, a kada se oporavio krenuo je pravo u Crnu Goru. Nakon toga uspedila je odmazda za ovaj napad i serija ubistava pripadnika škaljarskog klana.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno, te ukrajinska policija protiv nje ne vodi nikakav postupak. Pucala je nasred ulice, ali to kao da se nije dogodilo.

To nije bio prvi put da je lepa Tamara imala opasan susret sa suparnicima njenog muža - pre nekoliko godina nju je, kako je tada ispričala policiji, pokušao da ubije vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić. Ona je tada tvrdila da joj je Vukotić automobilom preprečio put u kotorskom naselju Dobrota i potom zapucao iz pištolja. Nije, međutim, pogodio ni Zvicerovu, niti automobil u kom se nalazila, već kola koja su bila parkirana nedaleko odatle.

Tamara Zvicer, Jovan Vukotić
foto: Instagram, Privatna Arhiva

U trenutku pucnjave, kako je tvrdila, sa Vukotićem je u kolima bio njegov otac Veselin (koji je kasnije u obračunu klanova likvidiran), dok je sa Zvicer bila njena maloletna ćerka.

- Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga videla. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam videla njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice - ispričala je tada ona.

Vukotić je međutim negirao ove navode, a kasnije je i oslobođen optužbi, dok je Tamara bila optužena za lažno prijavljivanje. Međutim, ni za to nije odgovarala jer je došlo do zastarevanja tog slučaja.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja