OVO JE VELJIN VOJNIK! ON JE PRAO PARE ZA KLAN: Spale radio u firmi za transport novca, ali imao VAŽNE ZADATKE!
Foto: Printscreen

vodio i Društvene mreže

OVO JE VELJIN VOJNIK! ON JE PRAO PARE ZA KLAN: Spale radio u firmi za transport novca, ali imao VAŽNE ZADATKE!

Crna Hronika -

Optuženi Nikola Spasojević, koji je uhapšen s Belivukom 4. februara, pored brojnih sumnjivih poslova za ovu kriminalnu grupu vodio je i Instagram nalog navijačke grupe Principi

Nikola Spasojević (29), zvani Spale, koji je optužen da je bio pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, radio je u jednoj poznatoj firmi za transport novca i, kako istražitelji sumnjaju, vozila koristio za rasturanje droge! Ovaj Belivukov vojnik, kako saznajemo, bio je zadužen i za vođenje Instragram naloga "Iz principa Bg"!

Izvor Kurira otkriva da je Spasojević, kao i vođe grupe i njihovi najbliži saradnici, neko vreme bio na merama policije, koja je otkrila da je bio izuzetno blizak saradnik kriminalne grupe, iako nije učestvovao u likvidacijama za koje se sumnjiče.

Nikola Spasojević
foto: Printscreen

Na saslušanju je izjavio da nije kriv, ali da će se braniti ćutanjem. Iako se sumnjiči samo za pripadnost kriminalnoj grupi, još uvek se proverava da li je za klan prao novac.

Naime, istražiteljima je skrenulo pažnju to što je izjavio da u firmi za transport i kao obezbeđenje u jednom hotelu mesečno zaradi 58.000 dinara, a da s druge strane postoje ozbiljni operativni podaci da se bavio i gradnjom - otkriva izvor Kurira. Prema njegovim rečima, da je uloga Spasojevića bila bitna u grupi, svedoči to što je vodio Instagram stranicu kriminalne grupe koja je delovala pod paravanom navijačke frakcije Principi. - Društvene mreže, pre svih Instagram, sudeći po prikupljenim dokazima, pripadnici klana su shvatali veoma ozbiljno i pridavali im veliki značaj. Pre svega, preko njih su pretili, zastrašivali i pokušavali da disciplinuju i privuku nove i mlade navijače. Sve to su radili s više naloga, a neki od njih su i dalje aktivni, jer ih vode ljudi koji se nisu našli iza rešetaka - kaže on i podseća da su sa ovih naloga koji su i dalje aktuelni stigle pretnje i prozivke upućene poznatim starletama Tamari Đurić i Jeleni Krunić. Takođe, preko Instagram naloga pozivaju vođe navijača drugih navijačkih grupa „da se smire i da ne planiraju preuzimanje tribine“. Tako se pre nekoliko meseci na profilima koji pružaju podršku Belivuku i Principima pojavila i objava u kojoj je pisalo: „Još malo ide epizoda upoznajte poznate“, nakon čega su objavljeni telefonski razgovori između navijača i poznatih ličnosti. Pozivi s profila - Na istom profilu je potom, posle poziva starletama i bivšem navijaču Radetu Petroviću, osvanula i objava: „Ima li ko Kimijev broj? Pošto sada idemo njega da tražimo“ - podseća naš sagovornik. Inače, Kimi Radisavljević je jedan od vođa navijača Partizana.

Mislio da ga vara

Devojci iz CZ poslao 101 ružu

Spasojević je svojoj nevenčanoj supruzi, kako se ona pohvalila na društvenoj mreži Instagram, za njihovu godišnjicu u maju ove godine, kad je već treći mesec boravio u pritvoru, poslao 101 ružu. Ona je to odmah podelila na društvenoj mreži Instragam uz opis da je ovaj pripadnik ozloglašene kriminalne grupe njena ljubav i da joj nedostaje. - Inače, interesantno je da se došlo do informacija da se upravo Spasojević, pre nego što je uhapšen, raspitivao o jednom policajcu, jer je sumnjao da ga nevenčana supruga vara s njim - otkrio je izvor Kurira.

Nikola Spasojević
foto: Printscreen

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Privatna arhiva, Printscreen)

stampano izdanje 13.08.2021
foto: Kurir

KURIR I OVOG PETKA DARUJE ČITAOCE S DVA POKLONA: Dobićete DŽEPNU LUPU i dodatak TV Ekran

Dnevne novine Kurir u petak, 13. avgusta, svim čitaocima poklanjaju DŽEPNU LUPU i dodatak TV Ekran. Poklon lupa koju ćete dobiti je veličine platne kartice, tako da je možete nositi u novčaniku, kako bi vam uvek bila pri ruci. Idealna je za čitanje deklaracija, lekarskih recepata, sitnih slova u ugovorima ili za posmatranje sitnih predmeta koje želite da uvećate.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Vanja Nenadić: Popularnost mi je promenila život, ali ne i mene. Na samom početku snimanja nastavka serije “Tajne vinove loze” mlada glumica otkriva kakve joj je izazove donela ova telenovela i s kim se najviše tokom rada smeje.

Dragan Bjelogrlić: Drago mi je što mogu da odbranim Hadži Trifuna

Isidora Minić: Lik u “Herojima Halijarda” gradila sam iz mašte i emocija

poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track