OVAKO JE MILJKOVIĆ VUKIĆEVIĆA NAMAMIO U RITOPEK Slao poruke koristeći ijekavicu, pretvarao se da je Drug i poslao ga u kuću strave
Foto: MUP

"KUPI TE MOJ ČOVJEK I VODI TAMO"

OVAKO JE MILJKOVIĆ VUKIĆEVIĆA NAMAMIO U RITOPEK Slao poruke koristeći ijekavicu, pretvarao se da je Drug i poslao ga u kuću strave

Crna Hronika -

Lazar Vukićević, navijač Zvezde kojeg je brutalno ubio klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja namamljen je u kuću u Ritopeku preko poruka sa telefona čoveka kojem je verovao. Nije znao da sa druge strane linije stoji Marko Miljković Mesar.

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka i njegovih 29 saradnika otkrila je kako je sve ova kriminalna grupa mamila i masakrirala svoje žrtve, a takođe i koji su dokazi prikupljeni protiv njih, a koji potvrđuju sumnje.

Među njima su i fotografije poruka koje je putem aplikacije Skaj razmenjivao Lazar Vukićević sa Markom Miljkovićem neposredno pred smrt.

Kako se saznaje, Vukićević je mislio da se dopisuje sa svojim “drugom” Miletom Radulovićem zvanim Kapetan i ni jednog trenutka nije posumnjao da se sa druge strane nalazi Miljković čije poruke će ga odvući u jezivu smrt.

Optužnica protiv Belivuka otkriva da su Miljković, Belivuk i Nebojša Janković u oktobru 2020. godine, tokom boravka u Crnoj Gori oteli Kapetana i uzeli mu telefon. Ovaj aparat poslužio im je da “navuku” Vukićevića u kuću u Ritopeku gde su već ga već pripremljeni čekali Belivukovi “vojnici”.

O tome svedoče i fotografije poruka koje je Miljković slao u čet grupu koju su činili Miloš i Marko Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić. Na četiri fotografije, koje su naši istražni organi dobili putem međunarodne pravne pomoći vide se prepiske između Vukićevića i Mileta Radulovića (Marka Miljkovića) na kojima se direktno vidi da Vukićević ide da ispituje Vepra (Veljka Belivuka).

Vukićević je Kapetanu bio upisan kao Drug 2 L, a prva poruka koja je poslata sa njegovog telefona bila je “Brate je l bi išao da ispitaš Vepra? Al sve brate sve!”.

Vukićević je potom, ne znajući da mu poruke ne šalje njegov prijatelj odgovorio: “Šta god treba brate moj. Ako hoćeš i u akciju da idemo”, na šta mu je Miljković odgovorio: “Brate samo da ga ščepaju. Kupi te moj čovjek i vodi tamo! Nikome ni rječi brate! Ispitaj ga sve! Kriptu da otvori i sve da kaže ološ”.

Vukićević, i dalje misleći da se dopisuje sa svojim prijateljem odgovorio je: “Hoću brate kako kažeš. Samo da prođe sve kako treba. Da uspeju momci”.

Usledio je odgovor da je gotovo sve za sat vremena i da mu zato “Kapetan” i piše, te i da bude u “osam i po na adresu tačan”. Vukićević je samo kratko odgovorio “hoću brate”.

Neposredno pred sastajanje sa egzekutorima, da bi proverio da li se Vukićević drži plana Miljković mu je sa Kapetanovog broja poslao poruku da “pazi dobro da ga ne isprati ko.”, a ubrzo mu je stigla fotografija od Vukićevića sa opisom da je već u pokretu.

Miljković se trudio da napiše poruke koristeći ijekavicu kako Vukićević ne bi ništa posumnjao. Štaviše da koristi ijekavicu upozoravao ga je i Srđan Lalić u čet grupi ovih kriminalaca.

Iz poruka koje su razmenjivali ovi kriminalci vidi se kako je tekao plan pred ubistvo, a Lalić je bio najaktivniji.

“Hoćete da mu pričate nešto možda da stane, da ga neko ostavi ili nek taksijem dođe na Ustaničku ili nek se spusti pešaka dole. I možda da mu se naglasi da ponese masku za lice”, pisao je Lalić Miljkoviću.

Ubrzo potom dobio je kratak odgovor: “Primio se i Laza, brate”.

Lazar Vukićević našao se sa Nemanjom Đurićem ubrzo nakon poruka koje je razmenio sa “Kapetanom” na parkingu u Radničkoj ulici u Beogradu, koji ga je pikapom odvezao u kuću u Ritopeku.

Ubrzo potom on je ubijen i masakriran.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja