PRIVEDENA DVOJICA KINESKIH DRŽAVLJANA: Napadali žene po autobusima, jedan od njih ih udarao čekićem u glavu!
Foto: Shutterstock

bizarno

PRIVEDENA DVOJICA KINESKIH DRŽAVLJANA: Napadali žene po autobusima, jedan od njih ih udarao čekićem u glavu!

Crna Hronika -

Danas je na autobuskoj liniji 37 u Žarkovu došlo do incidenta kada su dvojica kineskih državljana napala putnike.

Kako saznajemo, dvojica kineskih državljana su najpre ušla u autobus u Žarkovu, a zatim je jedan od njih W. X. čekićem napao, i tom prilikom povredio dve starije ženske osobe.

Oni su zatim u Požeškoj ulici na Banovom Brdu pobegli iz tog autobusa, uleteli u sledeći gde su napali mlađu žensku osobu.

Brzom reakcijom policije sa Čukarice oni su uhapšeni.

Stepen povrede putnika za sada nije poznat, a napadaču se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Kineski državljani su zadržani od strane zamenika Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Inače, ovo nije prvi put da se dešavaju incidenti sa kineskim državljanima, koji u ogromnoj većini poštuju srpske zakone.

U najstrožem centru Beograda, 2007,. godine dogodio se sličan napad, kada je kineski državljanin, naoružan nožem nasrtao na slučajne prolaznike. Napadač je posle krvavog pohoda savladan i uhapšen i ispostavilo se da je u pitanju Vang Ling Li, koji je već godinama živeo u Srbiji i nije nikada imao sukob sa zakonom.

Bilans njegovog krvavog pohoda bio je dve teže i tri lakše povređene osobe. Sve je počelo bez ikakve najave, Li je stajao najnormalnije u jednom restoranu brze hrane, kada je zgrabio dugački nož za sečenje mesa i istrčao prvo na Sremsku ulicu gde je napao prvu žrtvu, a onda je produžio u Knez Mihailovou i počeo redom sve da napada.

Pobesnelog napadača su kiod restorana "Kolarac" opkolili policajci i primorali ga na predaju. Jedan od očevidaca ovog događaja opisao je napadača kao potpuno izbezumljenog čoveka.

Kasnije se ispostavilo da Li ima ozbiljnih psihiččkih problema i da je u trenutku zločina bio neuračunljiv, pa mu nije suđeno, već mu je određena mera obaveznog lečenja u zatvorskoj bolnici, gde je na kraju i muro.

Kurir.rs/Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track