3 UHAPŠENA IZ KRALJEVA ZBOG UTAJE POREZA I ZLOUPOTREBE POLOŽAJA Pravili lažne naloge, račune, prisvojili više od 11 miliona dinara
Foto: Kurir/T.S.

određeno zadržavanje do 48 sati

3 UHAPŠENA IZ KRALJEVA ZBOG UTAJE POREZA I ZLOUPOTREBE POLOŽAJA Pravili lažne naloge, račune, prisvojili više od 11 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Policijskom upravom u Кraljevu, Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su N. M. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. P. (35) i S. Č. (32) zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Кako se sumnja, N. M. odgovorno lice preduzetničke radnje iz Кraljeva, D. P. radnik benzinske stanice u Štulcu i S.Č. zaposlen na benzinskoj stanici u Trsteniku, su u periodu od 2019. do kraja 2020. godine, prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime preduzetničke radnje.

U ove račune su unosili neistinite podatke o točenom gorivu i predavali ih zaposlenima u preduzetničkoj radnji uz naknadu od tri posto od vrednosti ukupno dostavljenih računa.

Sumnja se i da je N. M. sačinjavao fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazao troškove preduzeća. Takođe, tereti se da je na ime pozajmice fizičkog lica prema preduzetničkoj radnji podizao novac sa računa preduzeća koji je neosnovano držao i koristio i to u iznosu od 11.297.131 dinara, iako je znao da taj novac potiče od kriminalne delatnosti.

N. M. je, kako se sumnja, ovaj novac koristio za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo Beograd.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track