Četvorica od šestorice priznali pljačku, dvoje još poriče

Užička grupa

Četvorica od šestorice priznali pljačku, dvoje još poriče

Crna Hronika -
Interpol je ovu bandu vodio kao "Užičku grupu" jer su svi članovi iz ovog grada, dok je bečka policija, prilikom početka istrage bandi dala naziv "Golf grupa", po tipu automobila koji su koristili prilikom pljačke

BEČ - Od šestorice srpskih državljana uhapšenih u subotu u Beču pod sumnjom da su opljačkali tamošnje zlatare, četvorica su priznala krivično delo, a dvojica još poriču optužbe, potvrdila je policija.

Pukovnik bečke kriminalističke službe Robert Klug rekao je da su čuvari reda bandu pratili od petka, i da je hapšenje usledilo u subotu posle podne, nakon pljačke zlatare u 21. bečkom okrugu.Uhapšeni su, kako je saopšteno, Nikola K. (28), Dragomir M (32), Miloš L. (27), Nemanja V. (27), Danijel V. (31) i Gabrijel P. (32).

Interpol je ovu bandu vodio kao "Užičku grupu" jer su svi članovi iz ovog grada, dok je bečka policija, prilikom početka istrage bandi dala naziv "Golf grupa", po tipu automobila koji su koristili prilikom pljačke.

Na osnovu delovanja i izbora ciljeva pljački policija polazi od toga da je ova banda izvršila najmanje četiri pljačke u Beču u ovoj godini.

Banda je uvek birala prodavce zlata izvan centra, koji su manje poznati po prodaji skupih satova i nakita.Tako je zlatara Cah u 2. bečkom okrugu opljačkana 17. febrruara i 30. marta, a 21. maja je banda upala u radnju pod nazivom "Gold diskont" u 21. okrugu.

Takođe, 13. jula banda je navodno upala i u zlataru "Bodrum" u 20. okrugu.

Kako je policija saopštila saslušanja osumnjičenih još nisu završena.

Prilikom prve pljačke banda, čiji članovi su starosti između 27 i 32 godine, je ukrala stariji "golf", kojim je došla do zlatare, i sa kojim je pobegla par stotina metara, pre nego što je promenila vozilo.

Kod automobila planiranih za bekstvo pljačkaši su po pravilu razbijali zadnja stakla, kako bi ušli u vozilo, i potom prespojili kablove da bi pokrenuli auto.

Pljačkaši su se po pravilu maskirali maskama za zaštitu lica od prašine, a koristili su i pištolje.

Vitrine u zlatarama su razbijali čekićima, prenosi policija.

Četiri osumnjičena žive u Srbiji i pred svaku pljačku oni bi doputovali u Beču, i nakon krivičnog dela što pre bi napustili Austriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track