ODRŽANO OPELO ŽRTVI KLANA VELJKA BELIVUKA: Naš Lazar živeo je punim plućima, ne mareći za priče TELO JOŠ NIJE PRONAĐENO
Foto: Kurir, MUP RS

SEĆANJE

ODRŽANO OPELO ŽRTVI KLANA VELJKA BELIVUKA: Naš Lazar živeo je punim plućima, ne mareći za priče TELO JOŠ NIJE PRONAĐENO

Crna Hronika -

Rodbina i prijatelji Lazara Vukićevića (31), navijača Crvene zvezde, koji je nestao 14. oktobra prošle godine i koji je, kako se sumnja, otet pa brutalno ubijen u kući strave u Ritopeku, juče su se oprostili od njega u Crkvi Svetog kneza Lazara - Lazarici, na Zvezdari.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Lazar Vukićević
foto: MUP

Smrt u "klanici"

Vukićević je, podsetimo, kako se sumnja, jedna od brojnih žrtava ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. U prostoriji koju je klan nazivao "klanica" pronađeni su DNK tragovi Vukićevića, ali i fotografije mučenja i oskrnavljenog tela u Skaj aplikaciji koju je klan koristio. Pretpostavlja se da je leš nesrećnog Vukićevića samleven i bačen u Dunav.

- Porodica, kojoj su predočeni brojni dokazi o njegovoj smrti, odlučila je da se održi opelo iako telo nije nađeno - rekao je izvor Kurira.

Opelo je trajalo duže od pola sata, a sudeći po tablicama na automobilima, dolazili su prijatelji i rodbina i iz drugih gradova Srbije. Nakon bogosluženja svi prisutni su dobili fotografije Lazara Vukićevića, a po izlasku iz crkve održan je govor. - Okupili smo se ovde kako bismo odali poslednju počast našem Lazaru, koji je život živeo punim plućima i na sebi svojstven način, ne mareći za priče - rekao je govornik, između ostalog, i dodao da će ga svako od njih imati samo u lepom sećanju. Govor nikog nije ostavio ravnodušnim, a najteže je bilo njegovim najmilijima. Podsetimo, Vukićeviću se svaki trag gubi na Banovom brdu, a od samog početka porodica je sumnjala da je on ubijen. Prema nezvaničnim saznanjima, upravo on je ubijen na najbrutalniji način. U kuću u Ritopeku namamljen je kao i sve ostale žrtve.

Pružio otpor

Članovi klana su preko telefona "škaljarca" Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koga su prethodno zajedno oteli u Crnoj Gori, Vukićeviću poslali fotografiju na kojoj je Belivuk vezan za radijator i napisali: "Dođi da mučimo Vepra." Poslednje što je rekao, sudeći po razmenjenim porukama, bilo je: "Idem da overim debelog", i uputio se ka Ritopeku, gde su ga spremno čekali dželati. Čim je stigao, osetio je da u pitanju nameštaljka i izvadio pištolj, ali je na njega odmah skočio Miloš Budimir. Lazar je uspeo da opali metak, ali nikoga nije pogodio, onda su ga ostali prebili toliko da nije mogao da priča, svedočio je, navodno, Bojan Hrvatin. Kako je dodao svedok-saradnik, Miljković, koji je s Belivukom tada bio u Crnoj Gori, tražio je od svojih saradnika preko Skaja da prema Vukićeviću budu "posebno surovi" i da on pati najviše. Inače, prema rečima svedoka, Miljković je mrzeo Vukićevića jer je ranije bio u vezi s njegovom sadašnjom ženom. Iz tog razloga je često govorio Belivuku da ih Vukićević prati i da hoće da ih ubije.

Meta

Bomba pod automobil

Vukićević je široj javnosti postao poznat prošle godine kad je na Vračaru ispod automobila njegovog oca, a koji je on koristio, postavljena eksplozivna naprava.

Automobil je eksplodirao tri meseca nakon njegovog izlaska iz zatvora, gde je služio kaznu zbog ranjavanja Nikole Vavića na Terazijama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track