Najnovije vesti

VUKOTIĆA SUMNJIČE DA JE SPREMAO SAČEKUŠU ZA VELJU I MARETA?! Počela velika AKCIJA u Crnoj Gori protiv navodnog vođe ŠKALJARACA
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Instagram

pretres

VUKOTIĆA SUMNJIČE DA JE SPREMAO SAČEKUŠU ZA VELJU I MARETA?! Počela velika AKCIJA u Crnoj Gori protiv navodnog vođe ŠKALJARACA

Crna Hronika
22:31h

Na području Kotora, Cetinja i Podgorice danas su pripadnici Uprave policije Crne Gore detaljno pretresali objekte za koje se sumnja da su u vlasništvu Jovan Vukotića, jednog od navodnih vođa "škaljarskog klana" i osoba bliskih njemu.

Ova akcija se sprovodi po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva koje proverava da li je Vukotić sumnjiv za dva krivična dela i to podstrekavanje na ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Navodno, Vukotić se sumnjiči da je podstrekavao osumnjičenu kriminalnu grupu na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru ove godine. NJima je tada sačekuša trebala da bude spremljena na aerodromu u Tivtu. Za sada se ne zna sa kakvim dokazima raspolaže SDT kada je reč o navodnom pripremanju ove likvidacije, prenose Novosti.

Nije poznato da li je tokom pretresa pronađeno nešto što bi bilo od koristi istražiteljima. Pretresi su odobreni po odobrenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića i to na četiri lokacije, dve u Kotoru jedna u mestu Čevo nadomak Cetinja i jedna u Podgorici.

Vukotić je 8. februara prošle godine iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah posle ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Posle nekoliko meseci oslobođen je optužbi i pušten na slobodu. Vukotić je kasnije zatražio od tužilaštva da pokrene postupak protiv više policajaca, koji su, kako je tvrdio, zahtevali od njega da dođe u tamošnju stanicu policije, gde ga je navodno vrebao plaćeni ubica.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je ranije optužnicu protiv Vukotića zbog sumnje da je utajio 22.800 evra poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme "V2". On je sa svojim advokatima negirao ovo krivično delo i tvrdio je da će dokazati nevinost, i optužio sud da se sve to radi kako bi mu se odredio pritvor.

Interesantno, ali je pre nekoliko meseci crnogorska policija izvela sličnu akciju pretresanja objekata vođa i visokopoziconiranih članova "kavačkog klana". Na "udaru" je tada bila imovina Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Vrlo brzo posle toga usledilo je hapšenje samog vrha ove mafijaške ekipe. Lisice je bekstvom izbegao Zvicer, dok se iza rešetaka našao Kašćelan i još nekoliko osoba.

Oni se sada sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, kao i za ubistvo. Reč je, prema sumnjama SDT, o Nikoli Stanišiću, mladiću iz Podgorice, za koga se pretpostavlja da je likvidiran, a da je telo zakopano na potezu od Nikšića do Podgorice.

Tokom dana moglo je da se čuje da su, poput "kavčana", sada na udaru "škaljarci". Da li će tamošnja policija uspeti da sakupi dokaze protiv Vukotića, kao u slučaju Kašćelana, pokazaće dani koji dolaze.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja