NADRILEKARKI OLGICI PONOVO PRODUŽEN PRITVOR: Unakazila desetina žena medicinskim zahvatima za koje nema licencu
Foto: Instagram Printscreen

Prvi osnovni sud

NADRILEKARKI OLGICI PONOVO PRODUŽEN PRITVOR: Unakazila desetina žena medicinskim zahvatima za koje nema licencu

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Olgici Markanović osumnjičenoj za nadrilekrstvo, odnosno medicinske zahvate za koje nema licencu.

Markanovićeva je u pritvoru već skoro tri meseca, od hapšenja 1. juna, a prema ovoj odluci, pritvor može da joj traje do 24. septembra, potvrđeno je Kuriru u Prvom osnovnom sudu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićevu osudi na tri godine zatvora, a njenu saradnicu J. T. na godinu dana zatvora.

Podsetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona u Beogradu i Banjaluci, uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teška dela protiv zdravlja ljudi i nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Markanovićeva se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja