OVAKVOM JADU SE NIKO NIJE NADAO: Meštani Mojanovića koji su se našli u centru NARKO-AFERE o komšijama Krstovićima: KUM NIJE DUGME!
Foto: Printscreen/Twitter/mup cg, Žana Bojanić/DAN

OSTAJU IZA REŠETAKA

OVAKVOM JADU SE NIKO NIJE NADAO: Meštani Mojanovića koji su se našli u centru NARKO-AFERE o komšijama Krstovićima: KUM NIJE DUGME!

Crna Hronika -

Selo Mojanovići u Zeti, nedaleko od Podgorice, ovih dana našlo se neočekivano u epicentru narko-afere nakon rekordne zaplene od skoro tonu i po kokaina, i hapšenja osumnjičenih Krstovića, oca i ćerke, Budimira (66) i Marine (27).

Kontejner s bananama i drogom stigao je brodićem 24. avgusta pod okriljem mraka u barsku luku, a dva dana kasnije je istovaren u magacinu te porodice u Marjanovićima. Za razliku od minulih dana, kada su pripadnici policije sa drugim cevima čuvali zaplenjenu drogu u magacinu, kod skladišta više nema uniformisanih i naoružanih, ali privatno obezbeđenje ne dozvoljava prilaz hangaru i hladnjači koja je prevozila teret.

Kontejner sa bananma u kojem je bila droga vredna oko stotinu miliona evra u barsku luku uplovio je pre nekoliko dana pod zastavom Libije i to brodom MSC Charlote, koji je predhodno bio usidren u slovenačkoj luci Kopar. Reč je o manjem plovilu zvanom fider-brodu, koji iz italijanse luke Đoja Tauto preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem. Iz brodića su paketi utovareni u hladnjaču registarskih oznaka PG 353 GA, koja je praćena od utovara pa sve do poslednje stanice, nakon čega su lisice na ruke stavljene ocu i ćerki.

Odluka suda da se njih dvoje brane sa slobode, izazvala je burnu reakciju državnih organa i crnogorske javnosti. Za istražnog sudiju određen je Radomir Ivanović, koji je u kumovskim vezama sa porodicom Krstović. Ova odluka danas je preinačena i njima je ipak određen pritvor do 30 dana. Inače, Marina je prošla poligraf, a poreklo, odnosno "gazda" droge još nie poznat.

Cela akcija policije, blokada sela uznemirila je žitelje Mojanovića, koji kako kažu nisu ni u snu mogli da pomisle da bi u njihovom mestu mogla da se nađe tolika količina droge od koje se trese ceo region. Nisu se obradovali ni dolasku novinara. Retki su oni koji su bili spremni da nešto više kažu o ovom događaju.

- Možda je sve nameštaljka - sumnja Z.R. - Krstovići su naše komšije i sa njima imamo korektne odnose. idite u policiju pa njih pitajte.

Upitani da prokomentarišu kako ocenjuju to što je istražni sudija Ivanović kum porodice Krstović, i da je Budimiru i Marini najpre ukinut pritvor i omogućeno da se brane sa slobode, meštanin kaže:

- Pa, kum nije dugme!

Ne misle svi jednako u ovom kraju. Bilo je i onih koji su gotovo nečujnim glasom kazali da se u Zeti "vrti mnogo stvari".

- Dolazili su ovde u poslednje vreme automobili raznih registracija, ali niko od nas se njima nije bavio. Mislili smo da su turisti koji obilaze svoje prijatelje. A i more im nije daleko... Međutim, ovakvom jadu se niko nije mogao nadati - kažu seljani.

Policija je, međutim, i dalje aktivna na prostoru Zete. U tom kraju su pronašli novu plantažu marihuane i zaplenili 1.130 stabljika te droge, koja je bila u podmakloj fazi sazrevanja. Prethodno su njene stabljike "posečene" po Podgorici, Nikšiću, Plužinama i u drugim sredinama. Akcija zaplene izvedena je u strogoj tajnosti i ja ništa nisam znao o tome dok nije završena - pohvalio se premijer Zdravko Krivokapić.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track