Najnovije vesti

1 ČOVEK A 3 DELA! PORESKA PREVARA, UTAJA I PRANJE NOVCA: Muškarac iz Pazove uzeo 11 miliona, a evo kako je prao prljave pare
Foto: Shutterstock

osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati

1 ČOVEK A 3 DELA! PORESKA PREVARA, UTAJA I PRANJE NOVCA: Muškarac iz Pazove uzeo 11 miliona, a evo kako je prao prljave pare

Crna Hronika
09:25h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije - Odseka u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom upravom Ministarstva finansija i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su malverzacijama stekle protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 10.772.900 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreska utaja i pranje novca uhapšen je S. K. (1988), odgovorno lice firme „Tina kompani – 2020“ iz Stare Pazove, dok se K.S. (1994) i M. S. (1992) terete da su učinili krivično delo pranje novca, kao i u pomaganju krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, saopštio je MUP.

S. K. se sumnjiči da je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od juna 2020. godine do avgusta ove godine, u dogovoru sa K.S. i M. S., u nameri da izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, nadležnoj Poreskoj upravi dao lažne podatke o stečenim prihodima svoje firme, pri čemu je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od 2.617.175 dinara.

Nakon toga, S. K. je, kako se sumnja, izvršio konverziju novca koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track