UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE POZDRAVILO AKCIJU POLICIJE U NOVOM SADU: Poslata jasna poruka svima koji vrše krivična dela!
Foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

reagovanje

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE POZDRAVILO AKCIJU POLICIJE U NOVOM SADU: Poslata jasna poruka svima koji vrše krivična dela!

Crna Hronika -

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozdravlja efikasnu akciju Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu i otkrivanje i identifikovanje u kratkom roku učinilaca krivičnog dela tesko ubistvo.

- Poslata je jasna poruka da će svi oni koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani i da postoji nulta tolerancija drzave za sve one koji vrse krivična dela na teritoriji Republike Srbije.

Ono sto je nesporno, jeste da je više nego ikad uočljivo da je cilj državnih organa ( MUP, BIA i RJT) efikasna borba protiv svih vidova kriminaliteta sa posebnim fokusom na izvršioce teških krivičnih dela u cilju obezbeđivanja vladavine prava, lične bezbednosti i sigurnosti imovine građana - navodio se u saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

Podsetimo, policija je za manje od 48 sati rasvetlila teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića, koji je u trenutku napada bio sa Goranom Kovačevićem Gorancem, koje se dogodilo u noći između četvrtka i petak u Novom Sadu. Stefanović je ubijen, a Goranac koji je verovatno bio meta napada, lakše je ranjen kada su napadači otvorili vatru na njih ispred zgrade u kojoj Kovačević stanuje.

Stefanović je na mestu ostao mrtav, dok je Goranac prebačen u bolnicu, iz koje je posle zbrinjavanja pušten na kučno lečenje.

- U opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u saradnji sa javnim tužilaštvom, policija je uhapsila 13 osoba i zaplenila narkotike, oružje, municiju, osam vozila i 50 hiljada evra. Rano jutros operativcima se pridružio ministar policije Aleksandar Vulin - saopštio je MUP.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja