NAJPOZNATIJE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Ubijani ispred stanova, na ulici, a jednom je usmrćena i žena!
Foto: Kurir

obračuni

NAJPOZNATIJE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Ubijani ispred stanova, na ulici, a jednom je usmrćena i žena!

Crna Hronika -

Mafijaški obračun koji se dogodio prošlog četvrtka u Novom Sadu, kada je likvidiran MMA borac Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac, koji je, kako se sumnja bio prava meta napada, podsetio je javnost da su se u ovom gradu dešavali brojni slični incidenti.

Podsetimo, posle ranjavanja Goranca i ubistva Stefanovića, u velikoj akciji policije uhapšeno je čak 13 osoba, a napadači su identifikovani za samo 24 sata na osnovu DNK tragova koje su ostavili u automobilu iz koga su pucali na Kovačevića i njegovog bodi garda.

- Sukobi među zaraćenim klanovima u Novom Sadu ne jenjavaju, a atentatori ne biraju vreme i mesto napada - kaže izvor.

Nenad i Jasmina Opačić

kobne noći slavili godišnjicu braka
kobne noći slavili godišnjicu brakafoto: Printscreen

Jedna od verovatno najpoznatijih likvidacija je ubistvo Nenada i Jasmine Opačić, u februaru 2015. Oni su tog dana proslavljali 22. godišnjicu braka, a Opačić, inače vođa "veterničkog klana" u tom momentu se nalazio na slobodnom vikendu jer je služio kaznu u KPZ Sremska Mitrovica. Ubica ih je sačekao i zapucao prvo na Nenada. Njegova supruga pojurila je napadača, koji je tada usmrtio i nju. Kao ubica identifikovan je sitni kriminalac Janoš Šnajder koji je pronađen mrtav dva meseca kasnije u Češkoj, gde se navodno predozirao heroinom.

Vojislav Škrbić

Voja Škrbić
Voja Škrbić

Vojislav Voja Škrbic (40) ubijen je u maju 2014. godine u centru Novog Sada, naočigled brojnih prolaznika. Zbog njegovog ubistva Dušan Buha je osuđen na 18 godina zatvora. Škrbić je bio označen kao jedan od glavnih distributera heroina u Vojvodini. Na njega su i ranije pokušavani atentati - 2002. godine je ranjen ispred kluba, a preživeo je i napade u Kaću i ispred svog stana.

Marko Markuš

Markuš
Markušfoto: Facebook Printscreen

Marko Markuš (29) ubijen je u novembru 2017. godine u pucnjavi ispred novosadskog Hotela "Sajam" u Hajduk Veljkovoj ulici kada je izlazio iz svog "mercedesa". Napadač je na njega ispalio sedam hitaca iz vatrenog oružja. Ovaj mladić, inače sin bivšeg policajca, inspektorima je bio dobro poznat jer je kriminalnu karijeru počeo kao maloletnik. On je nekoliko meseci pre smrti pušten iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track