MIKI ALEKSIĆU UKINUT PRITVOR: Sa kapuljačom na glavi i maskom na licu ušao u zgradu na Vračaru!
Foto: Nemanja Nikolić

apelacioni sud

MIKI ALEKSIĆU UKINUT PRITVOR: Sa kapuljačom na glavi i maskom na licu ušao u zgradu na Vračaru!

Crna Hronika -

Vlasnik škole glume optužen za četiri silovanja i nedozvoljene polne radnje juče je u pratnji radnika Ministarstva pravde prebačen u stan u centru Beograda, u kom ga je dočekala supruga Biljana Mašić

Reditelju Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen da je silovao i polno uznemiravao nekoliko polaznica škole glume čiji je vlasnik, Apelacioni sud u Beogradu juče je ukinuo pritvor i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu. Ovom odlukom, preinačena je odluka Višeg suda od 26. avgusta, kojom mu je pritvor bio produžen zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nisu očekivali

- Po mišljenju Apelacionog suda, ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - izjavila je Mirjana Piljić, portparol Apelacionog suda.

Aleksić je juče kasno po podne, oko 18.25 sati iz Centralnog zatvora prebačen u stan na Vračaru.

Pušten iz zatvora Mika Aleksić
Pušten iz zatvora Mika Aleksićfoto: Nemanja Nikolić

- U službenom automobilu je prebačen iz pritvora do zgrade u kojoj živi sa suprugom. Znatno je smršao i propao tokom osam meseci iza rešetaka. Nije došao sam, dopratili su ga radnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Pošto je stigao ispred zgrade, Mika je neko vreme sedeo u kolima, navodno nije želeo da izađe. Prema jednoj verziji, nije želeo pred novinare, a prema drugoj, službenik se uplašio za njegovu bezbednost zbog okupljenih građana, jer nije znao ko su. Pošto je policija utvrdila da je reč o novinarima, Aleksić je izašao iz kola i maskiran kapuljačom i hirurškom maskom ušao u zgradu. Okupljenim novinarima je rekao: „Dobar dan“- kaže izvor.

Sagovornik Kurira otkriva i da ga je supruga Biljana Mašić, koja je ostala uz njega i posle teških optužbi, samo dan pred prebacivanje u njihov porodični stan obišla u pritvoru.

Dočekala muža Biljana Mašić
Dočekala muža Biljana Mašićfoto: Nemanja Nikolić

- Sudeći po tome, verovatno nisu očekivali da će ga prebaciti u kućni pritvor, o tome svedoči i činjenica da su neko vreme u sobi za posete proveli u četvrtak. Juče ga je dočekala u stanu, a malo pre nego što je stigao kući, iz zgrade je, podruku, ispratila ženu u crnini. Nisu delovale srećno - dodaje on.

Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara . Prijavu protiv njega za seksualno zlostavljanje prva je policiji podnela glumica Milena Radulović, koja je saslušana i kao prvi svedok u istrazi pokrenutoj protiv njega. Kako je Kurir pisao, tokom višečasovnog saslušanja ona je detaljno govorila o svemu što je, kako tvrdi, preživela u školi, od učitelja u kog je imala poverenja.

Milena Radulovic
foto: Ana Paunković

- Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici - kratko je juče posle odluke Apelacionog suda izjavila Milena Radulović.

Devet krivičnih dela

Ostale mlade glumice, koje su se optužbama protiv Aleksića pridružile Mileni naknadno, juče se nisu oglašavale. Sve one iskaze su dale u Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je učitelja glume na kraju optužilo za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

ADVOKAT ŽRTAVA

Nema značaja za tok postupka

Jugoslav Tintor
foto: Ana Paunković

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa Milenu Radulović, Ivu Ilinčić i još nekoliko devojaka koje imaju status oštećenih u postupku koji se vodi protiv Miroslava Aleksića, kaže za Kurir da odluka suda da pritvor Aleksiću bude zamenjen kućnim pritvorom sa nanogicom ne menja ništa u smislu toka samog krivičnog postupka.

- Pritvor je jedna od mera u postupku, kojom se obezbeđuje prisustvo okrivljenog, i zamena pritvora kućnim pritvorom u tom smislu ne menja ništa i nema nikakav značaj. Svakako je očekivano da se to desi tokom proteka vremena, on je osam meseci proveo u pritvoru i sud je verovatnom ceneći sve okolnostim odlučio da mu u nekom smislu olakša položaj. Iz perspektive oštećene strane, mi nemamo problem s tim - kaže Tintor.

SLUČAJNOST ILI NE

Dule Savić prošetao pored Mikine zgrade

Dule Savić, Dušan Savić
foto: Nemanja Nikolić

Fudbalska legenda Dušan Savić juče po podne, baš u vreme kada se očekivao dolazak Mike Aleksića iz CZ, prošetao je pored njegove zgrade. Interesantno je da je Savić javno podržao Aleksića, navodeći za medije „da se protiv Mike vodi orkestrirana hajka“.

(Kurir.rs/J. Spasić - B. Travica)

štampano izdanje 11.9.2021.
foto: Kurir

DANAS POKLON IKONA SA ZLATOTISKOM U KURIRU! Obeležavamo USEKOVANJE GLAVE SVETOG JOVANA KRSTITELJA

Kurir
foto: Promo

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Usekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja. Tim povodom danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon ikonu sa zlatotiskom i molitvom.

Dan Usekovanja vernici provode u molitvi, uzdržavanju i strogom postu. Ne jede se i ne pije ništa što je crveno, jer boja simbolizuje nevino prolivenu svetiteljevu krv. oga dana vernici ne slave i ne vesele se, a po mogućstvu, u ruke ne uzimaju nož, u znak sećanja na stradanje Jovanovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track