Najnovije vesti

EKSPRESNA ODLUKA SUDA: Srbin će robijati pet godina zbog harpuna!
Foto: FranceInfoTV.fr

francuska

EKSPRESNA ODLUKA SUDA: Srbin će robijati pet godina zbog harpuna!

Crna Hronika

Pekar (52), koji je oružjem za ribolov pokušao da ubije svog zemljaka u gradu Aržele sur Mer, proglašen je krivim

Srpski državljanin (52), inače pekar, osuđen je na pet godina zatvora jer je iz harpuna u glavu pogodio zemljaka (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenosi portal Francebleu.fr.

Presuda je izrečena u petak u sudu u Perpinjanu, samo tri dana nakon što je srpski državljanin napravio sačekušu sunarodniku ispred njegove kuće.

srbin, francuska, harpun
foto: Francebleu.fr

Šokantna odbrana

Podsetimo, žrtva se kobnog jutra vratila s posla, kada mu se napadač prišunjao iza leđa i harpunom ga pogodio u glavu. Nesrećnom čoveku koplje se zabilo u čelo, ali je samo probilo kožu.

srbin, francuska, harpun
foto: Francetvinfo.fr

- Nisam to uradio! Mi smo prijatelji iz detinjstva i družimo se 37 godina. Hteo sam da mi vrati dug, jer sam mu još 1986. godine pozajmio pare - rekao je osuđeni srpski državljanin u sudnici i nastavio:

- Hteo sam samo da ga uplašim, nisam to uradio namerno. Na pitanje sudije kako je moguće da nije namerno upucao prijatelja kad video-snimak iz prodavnice u kojoj je kupio harpun, inače oružje za ribolov, pokazuje drugačije, Srbin nije imao odgovor.

- Ovo nije prvi pokušaj ubistva žrtve jer je dva dana pre incidenta izbegao smrt. U nedelju u jutarnjim časovima, nakon što je završio posao kao čuvar u jednom restoranu, seo je na klupu kako bi pogledao telefon. U trenutku se stvorio muškarac s kapuljačom i harpunom u ruci i počeo da mu diše za vratom - prenose lokalni mediji.

Ubio policajca

Kako dodaju, tada je uspeo da pobegne napadaču, ali je prepoznao da je to optuženi Srbin.

- Nakon dva dana, u utorak ujutru, napadač se opet pojavio pred žrtvinom kućom i upucao ga - navode lokalni mediji.

Osuđeni je već bio 18 godina u zatvoru u Švajcarskoj zbog ubistva policajca.

Bio mu u gostima

Napao svog domaćina

Kako su preneli francuski mediji, uhapšeni Srbin nema prijavljeno prebivalište u Francuskoj.

- On je nekoliko dana pre pokušaja ubistva došao kod svog prijatelja u goste. Bio je kod njega nekoliko dana, a onda ga je domaćin zamolio da ode, zbog čega su se posvađali, pa je gost ipak otišao. Međutim, ubrzo je napravio sačekušu svom domaćinu, koji godinama živi i radi u gradiću blizu španske granice - pisali su mediji.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja