OD SERIJSKIH UBICA DO VOĐA KLANOVA: Ovo su najopasniji srpski kriminalci u zatvorima širom sveta, plaše ih se i iza rešetaka
Foto: Milan Malíček Borgis Profimedia, ATTILA KISBENEDEK EPA, Printscreen

robija

OD SERIJSKIH UBICA DO VOĐA KLANOVA: Ovo su najopasniji srpski kriminalci u zatvorima širom sveta, plaše ih se i iza rešetaka

Crna Hronika -

Srpski državljanin Ivan Rudić osuđen je u Italiji zbog ubistva prijatelja na doživotnu robiju, te će biti još jedan od Srba koji će kaznu služiti u inostranstvu.

Na gotovo svim kontinentima srpski državljani izdržavaju kazne za najteža krivična dela, a neretko vreme provode pod posebnim merama obezbeđenja, uz ne baš pohvalni epitet „najopasniji zatvorenici". Trgovina narkoticima, ubistva, organizovani kriminal, samo su neka od dela zbog kojih su Srbi iza rešetaka širom sveta.

Marinko Magda

Robija u Mađarskoj

Magda
Magdafoto: EPA

Serijski ubica Marinko Magda već 27 godina nalazi se u zatvoru u Segedinu u Mađarskoj, gde je osuđen na doživotni zatvor zbog četvorostrukog ubistva. Magda je, u skladu sa mađarskim zakonom, tražio uslovni otpust posle odsluženih 25 godina robije, ali mu sud to nije odobrio. Spisak svih njegovih žrtava nikada nije bio pouzdan, a sumnjalo se da ima veze sa smrću čak 14 ljudi.

Luka Bojović

U španskom zatvoru

Luka Bojović
foto: Profimedia

Luka Bojović osuđen je u decembru 2014. godine na 18 godina zatvora pred sudom u Španiji i to zbog zločinačkog udruživanja, posedovanja oružja i falsifikovanja isprava, a oslobođen je optužbe za ubistvo Milana Jurišića Jureta u Madridu 2009. godine. Bojović bi, prema pisanju medija, na slobodi mogao da se nađe 2024. godine, posle odležane dve trećine kazne, pod uslovom da podnese zahtev za uslovni otpust.

Čaba Der

Pravi probleme u Mađarskoj

nasmejani ubica
nasmejani ubicafoto: Profimedia

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je uhapšen u Pragu, a koji je u Srbiji u odsustvu nepravosnažno osuđen na 40 godina zarvora zbog ubistva Nebojše Markovica na Banovom brdu, u Mađarskoj je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića i mađarskog državljanina Lasla Ventule. U zatvoru je napravio niz incidenata i tukao cimere.

Zoran Jakšić

Pokušao bekstvo

Zoran Jakšić
foto: Printscreen

Zoran Jakšić, označen kao vođa "grupe Amerika" osuđen je u Peruu na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina. Jakšić je uhapšen na granici između Perua i Ekvadora, a utvrđeno je da je koristio gotovo 50 lažnih identiteta. Njegov boravak u Peruu obeležio je niz incidenata, od dovođenja prostitutki u zatvor, do spektakularnog pokušaja bekstva kroz tunel koji je kopan ispod zidina zatvora.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track