LOV NA ŠKALJARCE: Menadžer kafića donosio Belivuku snimke protivnika!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Shutterstock

Skaj aplikacija pod nazivom "kovid"

LOV NA ŠKALJARCE: Menadžer kafića donosio Belivuku snimke protivnika!

Crna Hronika -

Svedok-saradnik otkrio da su pripadnici klana dobili video-zapis sa rođendana Aleksandra Šarca, koji je on slavio u lokalu Ace Bosanca

Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najodaniji saradnici napravili su grupu na Skaj aplikaciji pod nazivom "kovid" u kojoj su razmenjivali informacije o suparnicima, koje je trebalo da likvidiraju, među kojima su bili i Aleksandar Šarac i Lazar Vukićević, otkrio je istražiteljima svedok-saradnik Bojan Hrvatin!

Kako je ispričao, zloglasnom klanu je u lovu na protivnike iz škaljarskog klana, pomoglo i to što su iz jednog beogradskog kafića, dobijali snimke sa sigurnosnih kamera, na kojima su zabeleženi izlasci Aleksandra Šarca.

Dva risivera

Kako je ispričao, zloglasnom klanu je u lovu na protivnike iz škaljarskog klana pomoglo i to što su iz jednog beogradskog kafića dobijali snimke sa sigurnosnih kamera na kojima su zabeleženi izlasci Aleksandra Šarca. Hrvatin je navodno otkrio da im je jednom prilikom menadžer kafića doneo snimak s rođendana Aleksandra Šarca.

- Saznali smo da postoji grupa navijača Lazara Vukićevića i da su iznajmili stan koji gleda na Humsku, a da je u svemu tome i Aleksandar Šarac. Prvi put konkretnije saznajem o tome u stanu Srđana Lalića, kada su doneta dva risivera iz jednog beogradskog kafića, da pregledamo slike, da vidimo s kim je Šarac bio kad je slavio rođendan. Nisam siguran da li je slavio rođendan devojke ili svoj. Tada sam prvi put saznao konkretnije šta i kako, dok su ostali već znali. Menadžer je doneo risivere, a čini mi se da to nije moglo da prođe bez Ace Bosanca, koji je vlasnik, to je moj zaključak - navodno je rekao Hrvatin istražiteljima.

Mesto zločina Kuća u Ritopeku u kojoj je ubijen Vukićević
Mesto zločina Kuća u Ritopeku u kojoj je ubijen Vukićevićfoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, u istrazi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića policija je 9. februara na informativni razgovor privela ugostitelja Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac. Kako smo pisali, on je tri sata inspektorima govorio o svojim vezama s Belivukom, a tad je izjavio da mu je njegova ekipa bila obezbeđenje u klubovima.

Svedok-saradnik objasnio je i da je snimke iz Kajmakovićevog kafića doneo Kosta, kog zna sa Radove tribine.

- On je puštao snimke i upravljao njima. U stanu su tada bili Belivuk, Miljković, Srđan Lalić, Miloš i Marko Budimir, Dejan Tešić i ja. Gledali smo u stanu zato što su Miljković i Belivuk u to vreme tamo bili u šteku. Pregledali smo te risivere, ali ništa nismo mogli da nahvatamo, a ja nisam ni poznavao te ljude. Videli smo Šarca i njegovu devojku, a Lazar (Vukićević) nije viđen na tim snimcima - rekao je, pa objasnio kako i zbog čega su uopšte počeli da tragaju za „škaljarcima“.

Ozbiljno pristupali

- Jedno jutro smo se našli i napravili grupu za to. Ispočetka se zvala Soprano grupa, ali smo posle nekoliko dana promenili naziv u Kovid, zato što je virus bio aktuelan u to vreme. Svemu smo ozbiljno pristupali, pa je tako Marko Miljković stupio u kontakt s jednim „škaljarcem“ i tako došao do saznanja da su Šarac i Vukićević na vezi sa izvesnim Kapetanom - rekao je svedok i dodao da je Miljković imao tri telefona, a jedan od njih je koristio za kontakt s čovekom od koga je dobijao informacije ko su „škaljarci“ u Beogradu koji su bili zaduženi da jure neke određene ljude i da nas nadgledaju.

Ubijeni jedan za drugim

Vukićevića ugušili vodom, Šarca izrešetali u „Ušću“

Podsetimo, Lazar Vukićević otet je u oktobru 2020, a potom mučen i brutalno likvidiran u kuću strave u Ritopeku, dok je Aleksandar Šarac likvidiran nekoliko dana kasnije u garaži TC „Ušće“ na Novom Beogradu. Svedok-saradnik je objasnio i da je klan planirao da zajedno otme Šarca i Vukićevića.

TC Ušće, sačekuša, pucnjava, Aleksandar Šarac
foto: Nemanja Nikolić

- Belivuk, Miljković i Janković su napravili plan. Slikali su Belivuka i predstavili da je navodno otet. Tako smo uspeli da navučemo Lazara, dok je Šarac to prokljuvio. Za taj posao nismo koristili naše telefone, nego druge - rekao je Hrvatin i dodao da su kupili kombi za otmicu Šarca, ali je on izbegao tu sačekušu, dok su Vukićevića uspeli da namame u Ritopek, gde su ga ugušili vodom iz creva koje su mu gurnuli u usta.

štampano izdanje 22.9.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DVA POKLONA U KURIRU! DANAS POKLANJAMO IKONU SVETI PRAVEDNICI BOGOOCI JOAKIM I ANA I DODATAK SASOMANGE.RS

poklon
foto: Kurir

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas, 22. septembra, obeležavaju praznik posvećen Svetim pravednicima Joakimu i Ani.

Danas dnevne novine Kurir poklanjaju IKONU sa zlatotiskom i molitvom. Kao drugi poklon dobićete dodatak Sasomange.rs - oglasnik za sve što tražiš u Srbiji.

Sveti Joakim i Ana su, prema tradiciji, bili roditelji Deve Marije, odnosno Isusovi baba i deda. Prema predanju, Sveti Joakim je bio potomak cara Davida, a Ana — prvosveštenika Arona. Ana je bila najmlađa Matanova kći i, kada je odrasla, udala se za Joakima u Nazaretu. Bili su u braku pedeset godina, živeli su pobožno i često su odlazili u jerusalimski hram na molitvu. Nisu mogli da imaju dece i to ih je dugo mučilo.

Po tadašnjem shvatanju i verovanju, oni koji nisu imali decu bili su veliki grešnici, pa im je Bog zbog toga uskratio decu. Tako i drugi koji su imali decu, smatrali su Joakima i Anu nedostojnima. Ipak, oni nisu gubili nadu i veru u Boga. Danonoćno su se molili da ih Bog obraduje i da na njima učini čudo kao nekada na Avramu i Sari, Zahariju i Jelisaveti i da im podari jedno dete za utehu u starosti. Posle određenog vremena, Ana je rodila kćerku i dala joj ime Marija. Njihova kćer je kasnije rodila Hrista, te su na taj način oni postali bogooci, tj. bogopraroditelji.

Ovaj dan treba provesti vreme u krugu porodice, naročito sa roditeljima. Izbegavajte svađe, jer prema verovanjima, ko se u krugu porodice danas posvađa, teraće ga maler cele godine.

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Sasomange oglasnik je jedno mesto na kom ima sve! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track