PREVERANTI UHAPŠENI U NEGOTINU: S prijateljem slagao oca da je otet pa mu tražili 1.000 evra otkupnine
Foto: T. Ilić, Ilustracija

određeno zadržavanje do 48 sati

PREVERANTI UHAPŠENI U NEGOTINU: S prijateljem slagao oca da je otet pa mu tražili 1.000 evra otkupnine

Crna Hronika -

Negotinska policija uhapsila je dvojicu meštana, M. B. (39) i D. S. (21) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo iznuda.

Njih dvojica su smislili kako da dođu do 1.000 evra, i to da uzmu od oca (D.S.) Kako nezvanično saznajemo, oni su smislili da D. S. nestane od kuće, a da M. B. javi nesrećnom ocu kako mu je sin otet i da traži novac za otkupninu. Sve im je u početku teklo po planu. M. B. je 26. i 27. septembra pozvao oca drugoosumnjičenog mladića, i rekao mu:

-Slušaj, tvoj sin je otet. Oteli su ga neki opasni ljudi iz Novog sada. Oni traže 1.000 evra da ga vrate živog - čuo je iz telefonske slušalice nesrećni otac (57) koji nije ni slutio da mu je sin namestio prevaru.

Prema nezvaničnim saznanjima, otac je obavestio policiju. Zatim je otac, u dogovoru sa policijom, otišao da preda novac i tada su organi reda uhapsili M.B. kod koga su i pronašli novac.

Policija je D.S. "otetog sina'' pronašla kako se skriva u kući već uhapšenog ''otmičara'' M.B.

Osnovno Javno tužilaštvo u Negotinu je obojici osumnjičenih odredilo zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu

(Kurir.rs/S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track