Najnovije vesti

ŠOK OTKRIĆE! Iz automobila ubijene porodice Đokić NESTAO PREDMET u kom je Goran KRIO i do 100.000 evra!
Foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

novi detali istrage trostukog ubistva

ŠOK OTKRIĆE! Iz automobila ubijene porodice Đokić NESTAO PREDMET u kom je Goran KRIO i do 100.000 evra!

Crna Hronika
20:26h

Istraga monstruoznog ubistva tročlane porodice Đokić, čija su tela juče pronađena u selu Moravac, je u toku. Spaljena tela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) pronađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju.

1 / 12 Foto: Kurir/M.S.

Oni su oteti, pretpostavlja se, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje činjenica da su na raskrsnici na glavnom putu umesto ka Žitkovcu skrenuli u suprotnom smeru ka Tešici. Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu, kako prenose mediji, može biti da je sa njima u tom trenutku u automobilu već bio neko ko ih je primorao na takav korak.

MESTO UŽASA: Ovde su pronađena tela porodice Đokić (KURIR TV)
01:29

MESTO UŽASA: Ovde su pronađena tela porodice Đokić (KURIR TV)

Goran Đokić se dugo bavio menjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao menjačnicu, a podatak da je kod sebe uveo veću sumu novca očigledno je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj potez. Inače, u automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove ćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u rejonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mesta ubistva.

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najverovatnije znao da Goran sa sobom uvek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000, 50.000 i 100.000 evra.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

Prema novim saznanjima u automobilu je nedostajao rezervni točak, u kom je kako kažu žitelji Aleksinca, Goran Đokić krio novac. Dodaju i da je tačno da je Đokić sa sobom imao običaj da ponese po nekoliko hiljada evra. Podsetimo, mediji su prenosili i kako je Đokić davao novac na kamatu, a policija intezivno traga za ubicom.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je očigledno da je reč o dobro pripremljenom zločinu, s obzirom na to da je ubica bio potpuno opremljen kako bi spalio tela.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

"Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro organizovanomzločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Ubica očigledno mislio na sve, jer je na pola puta između Moravca i Tešice policija pronašla balone koje je Goran nosio u svom 'pasatu'.

On je često u automobilu imao balone koje je nosio i u njih sipao vodu. Počinilac zločina je shvatio da bi oni mogli da mu smetaju, te ih je izbacio negde na pola puta između mesta gde su sakrivena tela i mesta na kom je spaljen automobil", objasnio je Rebić.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

On je dodao da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom nateran da zaustavi vozilo. Verovatno je dobar razlog za obazrivost bio i to što je u njegovoj menjačnici 2017. godine došlo je do razbojništva.

Kurir.rs/Pink

BONUS VIDEO

DRAMA U USTANIČKOJ: Muškarac preti sa pištoljem, policajci sa pancirima ga opkoljavaju
00:56

DRAMA U USTANIČKOJ: Muškarac preti sa pištoljem, policajci sa pancirima ga opkoljavaju

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja