Najnovije vesti

ĐOKIĆI SU POSLEDNJI DAN ŽIVOTA PROVELI BEZBRIŽNO, A OVO SU DOKAZI: Goran je pre ubistva praćen najmanje mesec dana?
Foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

NIŠTA NISU SLUTILI

ĐOKIĆI SU POSLEDNJI DAN ŽIVOTA PROVELI BEZBRIŽNO, A OVO SU DOKAZI: Goran je pre ubistva praćen najmanje mesec dana?

Crna Hronika

Poslednji dan života članovi porodice Đokić proveli su bezbrižno, ne sluteći kakva ih crna sudbina čeka.

Oni su kobnog 26. septembra došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu a oko ponoći krenuli su kući. Goranova snaja Verica Đokić je u policiji rekla da je tog dana, kao i danima pre toga, "sve bilo najnormalnije".

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

- I ona i Goranova majka više puta su ispričale identične priče tako da nema sumnje da Đokići nisu slutili da im se nešto sprema. Goran je tog popodneva malo prilegao da spava što sigurno ne bi uradio da je bio napet, nervozan ili slutio da se nešto može desiti. On je imao problema da kukovima, razmišljao je čak i o operaciji, pa je to popodne iskoristio da odspava računajući da će ga posle sna noge manje boleti - kaže izvor.

Kada je ustao, sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom odlučio je da krenu ka stanu u Aleksincu, ne sluteći šta će se potom dogoditi.

- Đokić je morao biti praćen sigurno mesec dana kako bi se proučile njegove navike. Jedna od rutinskih stvari bila je i poseta majci u Moravcu gde je dolazio svakog vikenda pa je ta lokacija najverovatnije upravo zato i izabrana kao najpogodnija za otmicu i kasnije za ubistvo - kaže naš sagovornik.

Aleksinac, Đokići, potraga, Automobil, zapaljen automobil, pasat
foto: Kurir/D.Ilić

Gordana nije imala mobilni telefon, a Lidija je, kao i sve njene vršnjakinje, u toku dana razmenjivala uobičajene poruke sa drugaricama, što takođe ukazuje da se Đokići nisu osećali uznemireno i ugroženo. Da jesu, sasvim sigurno se ne bi ni kretali u ponoć kroz sela.

Kobne večeri, u nedelju 26., Đokići su oko ponoći krenuli kući u Aleksinac, ali su nakon samo dva minuta od izlaska iz kuće oteti i odvedeni na udaljeni deo bedema u Moravcu gde su kasnije pronađena njihova tela.

- Gotovo je nemoguće da iza svega stoji samo jedna osoba. Neko je pripremio lokacije na kojima će biti spaljena tela i automobil, što je podrazumevalo da se donese veća količina benzina. Takođe, trebalo je prethodno izabrati adekvatna mesta i naći ih u mrklom mraku, uz korišćenje, lokalnih i atarskih puteva, što upućuje na to da je u planiranje i realizaciju zločine bio upućen i neko od meštana - kaže sagovornik.

Gordana ubijena sa dva hica, Lidija i Goran sa po najmanje jednim

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Aleksinac, porodica Đokić
foto: Marko Smiljković

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu. Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

IMENA UBICA PORODICE ĐOKIĆ IMAĆEMO ZA NEKOLIKO DANA! Ubice su profesionalci, znali su gde je SKRIVEN NOVAC
01:58

IMENA UBICA PORODICE ĐOKIĆ IMAĆEMO ZA NEKOLIKO DANA! Ubice su profesionalci, znali su gde je SKRIVEN NOVAC

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja