MLADIĆ KOJI SE ZAPALIO U BANJIČKOJ ŠUMI POJAVLJIVAO SE U KVIZOVIMA! Očajni roditelji: Sin nam se ZAPALIO ZBOG SEKTE!
Foto: Printscreen/Pink TV

na grobu našli MISTERIOZNI POTPIS

MLADIĆ KOJI SE ZAPALIO U BANJIČKOJ ŠUMI POJAVLJIVAO SE U KVIZOVIMA! Očajni roditelji: Sin nam se ZAPALIO ZBOG SEKTE!

Crna Hronika -

Roditelji mladića Filipa Stevanovića (27), koji je preminuo nakon što se 23. septembra zapalio u Banjičkoj šumi, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, ispričali su da sumnjaju da je njihov sin žrtva sekte, te da su na grobu pronašli karte u boji!

Filip Stevanović zapalio se u šumi, odakle je prebačen na reanimaciju u Urgentni centar. Dan kasnije umro je usled teških povreda. Dragica Tomić, majka mladića, sumnja da je njen sin hteo da naudi sebi.

- Nije bio depresivan. Pravili smo rođendan, imali smo planove da idemo za Kruševac, planirao je da sa ocem montira neku kuhinju - rekla je majka nastradalog mladića i dodala da je njen sin bio izuzetno inteligentan, osvajao je nagrade u kvizovima išao na takmičenja. On je kobnog dana otišao na posao, ali je već posle dva sata bio nedostupan.

Banjička šuma, Banjica
foto: Kurir/ J.R.

Očišćen telefon

- Iz policije su nas obavestili da je Filip pričao četiri minuta sa lekarima Hitne pomoći i sa njima, a zanimalo ih je gde je pošto su primili poziv da se zapalio u Banjičkoj šumi. Rekli su nam i da su proverili šumu, ali da ga nisu našli - kaže otac Zoran i dodaje da posebnu sumnju na slučaj baca podatak da su drug i drugarica otišli do šume i bez problema ga našli: - On je ujutru ušao u šumu i ceo dan, skoro osam sati, proveo je tamo, što mi je neshvatljivo. Pred bolnicom se pojavio njegov kolega, koji je pomogao da se Filip ubaci u ambulantna kola. Predao mi je torbu od laptopa, kožnu jaknu i mobilni telefon, bez podataka i očišćen - priča otac i nastavlja:

Lanac i prsten

- Taj momak je dva dana pre tragedije dao otkaz, a nakon što je Filip umro, tražio je da mu damo lanac i na njemu okačen prsten koji je naš sin nosio. Pojasnio je da je reč o predmetu iz "Gospodara prstenova", kao i da mu je Filip rekao "da kad njega ne bude, uzme lanac sebi". Na dan sahrane pojavila se, kako tvrde roditelji, devojka koja je našla zapaljenog Filipa. - Rekla je da se zove Milica i dodala: "Vi skoro sa osmehom". Sahrana je snimana, a ne znamo ko je osoba koja je to radila. Na njegovom grobu našli smo karte u boji - dodala je majka.

Stručnjak

Liči na kult Džindžija

Stručnjak za sekte Dimitrije Pastulović gostovao je sa roditeljima i rekao da sumnja da, ako lančić i prsten nisu replika, ovaj slučaj može biti delovanje sekte Džindžija. - To je sekta islamskog maga. Ne dajte nikome prsten i lanac. Filip je mogao da bude ucenjen da on "ode" da ne bi otišli otac i majka. Izabrao je najtežu moguću smrt. Karte su verovatno tarot i vrsta su "potpisa".

Uspešan

Učestvovao u "Slagalici"

Mladić je, kako saznajemo, mesec dana pre smrti učestvovao u popularnom kvizu "Slagalica". Od Stevanovića su se, fotografijom iz ovog kviza, oprostili iz Srpske kviz asocijacije (SKA). - Ostaće upamćen i kao autor nekoliko testova za SKA u poslednje dve sezone, ali i kao uspešan učesnik pab i TV kvizova - naveli su na Fejsbuk stranici asocijacije.

Kurir.rs/J. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track