CARINICI NA HORGOŠU ZAPLENILI OPREMU VREDNU 18.000 DOLARA Svi se pravili blesavi u autobusu iz Dortmunda, pa nagrabusio vozač FOTO
Foto: Carina Srbije

sprečeno krijumčarenje

CARINICI NA HORGOŠU ZAPLENILI OPREMU VREDNU 18.000 DOLARA Svi se pravili blesavi u autobusu iz Dortmunda, pa nagrabusio vozač FOTO

Crna Hronika -

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš, u prtljažniku jednog autobusa koji se uputio ka Peći, pronašli raznu kompjutersku opremu vrednu više od 18.000 dolara.

Pokušaj krijumčarenja računarske opreme otkriven je u ranim jutarnjim časovima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus koji je saobraćao na liniji Dortmund - Peć.

Na pitanje carinika upućeno vozaču i putnicima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom nose samo lične stvari.

Carina Horgoš, kompjuterska oprema
foto: Carina Srbije

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik tog autobusa, pored prtljaga putnika zatekli su i mnoštvo računarske opreme među kojom se nalazio uređaj za napajanje servera, stezaljka za nisku struju, kompjuter, grafička kartica, tri cevna svetla u boji, matična ploča, procesor i još jedan uređaj za napajanje.

Kako se niko od putnika nije prijavio kao vlasnik pomenute računarske opreme, krivična prijava će biti podneta protiv 36-godišnjeg vozača autobusa iz Podujeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track