ZBOG OVIH UBISTAVA SU UHAPŠENA JOŠ 2 ČLANA VELJINOG KLANA: Mitića i Mihajlovića prvo namamili, oteli, pa SUROVO UBILI
Foto: MUP, Nestali Srbija

nova saznanja

ZBOG OVIH UBISTAVA SU UHAPŠENA JOŠ 2 ČLANA VELJINOG KLANA: Mitića i Mihajlovića prvo namamili, oteli, pa SUROVO UBILI

Crna Hronika -

S. R. i D. M. koje se sumnja da pripadaju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičene za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, uhapšene su danas, piše "24sedam".

Nakon hapšenja kriminalnog klana Velje Nevolje, usledila su i nova hapšenja ostalih članova, a nekoliko meseci kasnije spekulisalo se i o proširenju istrage protiv kriminalne grupe zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Kada su oteti i ubijeni Mihajlović i Mitić?

Nikola Mitić je inače bio blizak prijatelj nestalog pa ubijenog navijača Lazara Vukićevića, koji je kobnog dana od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka mu se gubi svaki trag. Nikola je poslednji put viđen oko 16 sati, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao. Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 sati, a onda je i on ugašen. Njegov nestanak prijavljen je 10. avgusta 2020. godine. Prikupljeni su materijalni tragovi koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe.

Nikola Mitić
foto: Nestali Srbija

Mihajlović je nestao je 1. aprila 2019, u Beogradu, a sumnja se takođe da je i on žrtva ovog klana. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nade sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu na jednom parkingu.

Tokom istrage došlo je do informacija da su i jedan i drugi mladić namamljeni oteti i ubijeni.

U slučaju Mihajlović kamere su zabeležile sva Goranova kretanja, ali i grupe Veljka Belivuka. Nađeni su automobili koji su korišćeni u zločinu, ali i DNK-a koji ih povezuju za zločin. Veštače se telefoni iz grupe Veljka Belivuka koji mogu biti od koristi prilikom dokazivanja zločina - rekao je ranije izvor blizak celom slučaju.

Goran Mihajlović, nestali Srbija
foto: Nestali Srbija

- Otmica Mitića pala je gotovo u zapećak zbog nestanka Gorana Veličkovića Goksija koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao 3. avgusta, samo nedelju dana ranije.

Podsetimo, kriminalni klan Veljka Belivuka tereti se optužnicom za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje. Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track