UHAPŠENA JOŠ DVOJICA BELIVUKOVIH VOJNIKA ZBOG NAJTEŽIH DELA: Oteli i ubili Nikolu Mitića i Zdravka Radojevića!
Foto: MUP RS

istraga

UHAPŠENA JOŠ DVOJICA BELIVUKOVIH VOJNIKA ZBOG NAJTEŽIH DELA: Oteli i ubili Nikolu Mitića i Zdravka Radojevića!

Crna Hronika -

Senad Rešović (33) i izvesni Dejan Mihajlović (32) uhapšeni su juče zbog sumnje da su kao pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića učestvovali u otmicama i likvidacijama Nikole Mitića (33) i Zdravka Radojevića. Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

hapšenje
hapšenjefoto: screenshot MUP Srbije

- Pripadnici MUP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe "principi" S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine - navedeno je u saopštenju policije.

Žrtve Prema nezvaničnim informacijama, pored Rešovića i Mihajlovića, istraga za ove zločine biće proširena i na Belivuka i još nekoliko pripadnika kriminalne grupe. - Belivuk i ostali već su optuženi za pet brutalnih ubistava u kući u Ritopeku. Posle hapšenja još dvojice osumnjičenih, oni će ponovo biti izvedeni na saslušanje u tužilaštvo - kaže izvor Kurira. Prema njegovim rečima, istraga i dalje traje i narednih dana mogu se očekivati nova privođenja. Novosti navode da je Rešović, navodno, u poslovima obezbeđenja, te da je visokorangiran u klanu.

Podsetimo, Zdravko Radojević iz Koteža, navijač Crvene zvezde, likvidiran je u kući strave u Ritopeku zbog sukoba sa Belivukom. On je, naime, pretio smrću grupi Veljka Belivuka, posle čega je detaljno isplanirano njegovo praćenje, a potom i otmica, nakon čega je ubijen. Kako je juče saopšteno iz MUP, osumnjičeni Dejan Mihajlović se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radojevića.

dolijali
dolijalifoto: screenshot MUP Srbije

Nestanak Nikole Mitića, druge žrtve, prijavljen je u avgustu prošle godine, a policija je juče navela da je za njegovo ubistvo osumnjičen Senad Rešović. - Rešović se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H, 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili - saopštio je MUP. Sagovornik Kurira podseća da je Mitić bio drug Lazara Vukićevića, za čiju se likvidaciju u kući strave u Ritopeku već sumnjiče Belivuk i njegov klan.

Ambasada - Mitić je 10. avgusta prošle godine krenuo od kuće, kako bi se u gradu našao sa sestrom, ali mu se izgubio svaki trag - kaže izvor Kurira. Nezvanično, Belivuk i njegova ekipa sumnjali su da ih Mitić prati i nadgleda iz stana kod stadiona FK Partizan, koji su koristili Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac.

- Oteli su ga kod Američke ambasade, deset dana posle nestanka Gorana Veličkovića, za kog je takođe utvrđeno da je brutalno iskasapljen, ubijen, a potom samleven u kući u Ritopeku - dodaje sagovornik Kurira. Podsetimo, pored ubistava Veličkovića i Lazara Vukićevića, kriminalna grupa optužena je i za otmice i likvidacije Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića. U međuvremenu, podsetimo, crnogorski istražitelji su Belivuka, Miljkovića i još dvojicu članova njihovog klana optužili za otmice i likvidacije Damira Hodžića i Adisa Spahića u oktobru prošle godine.

Mitićeva sestra

Nemam informacije

Marija Mitić, sestra Nikole, koji je nestao u avgustu prošle godine, za Kurir je rekla da nema nikakve informacije o slučaju, pa ni da li je neko uhapšen. - Niko mi ništa ne javlja, nemam čak ni potvrdu da mi je brat mrtav. Više informacija od mene imaju mediji - kratko je rekla ona.

Kurir.rs/ E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track